Çardak'ta 289. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Heyecanı

TURİZM 27.08.2023 - 01:05, Güncelleme: 27.08.2023 - 01:05
 

Çardak'ta 289. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Heyecanı

Çardak beldesinde düzenlenen 289. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan Nedim Gürel zaferiyle tarihi bir an yaşandı.

Lapseki, Çanakkale'nin tarih dolu ilçelerinden biri olarak, geleneksel değerlerini yaşatmaya devam ediyor. Bu yıl 289. kez düzenlenen Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri, Çardak beldesinde gerçekleşti. Katılımcıların coşkusunu yansıtan etkinlikte, toplam 600 pehlivan, izleyicilerin önünde kıyasıya mücadele etti. Bu özel günün altın kemerli güreş ağası Seyhan Arslan, yaptığı açıklamada, saha ve seyirci ortamının mükemmel olduğunu belirtti. "Mutluluğumuzu paylaşıyoruz çünkü bu etkinlik 289 yıldan bu yana sürdürülüyor. 290. yıla adım atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Üstelik Cumhuriyet'in 100. yılında sahada olmanın anlamı bambaşka. Bizim için kazanan her zaman kendi pehlivanımızdır, çünkü bu gelenek bizimle birlikte yaşıyor. Toplamda 46 başpehlivan, güreşlerin heyecanını ve rekabetini yaşadı, kol bağladı" şeklinde konuştu. Başpehlivanlar arasındaki müsabakalar izleyicilere adeta nefes kesen anlar yaşattı. En önemli an, finalde gerçekleşti ve rakibi Mustafa Batu'yu mağlup eden başpehlivan Nedim Gürel, bu yılın şampiyonu oldu. Üçüncülük ise Orhan Okulu'nun oldu. Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ağalık unvanı ise Turgay Kılıç tarafından kazanıldı. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çevre il ve ilçelerin güreş ağaları ile güreşseverler, bu anlamlı etkinliğin müsabakalarına katıldı. Geleneksel değerlerin yaşatıldığı bu özel etkinlik, hem sporun heyecanını hem de dayanışmanın ruhunu en yüksek şekilde yansıttı. 
Çardak beldesinde düzenlenen 289. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan Nedim Gürel zaferiyle tarihi bir an yaşandı.

Lapseki, Çanakkale'nin tarih dolu ilçelerinden biri olarak, geleneksel değerlerini yaşatmaya devam ediyor. Bu yıl 289. kez düzenlenen Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri, Çardak beldesinde gerçekleşti. Katılımcıların coşkusunu yansıtan etkinlikte, toplam 600 pehlivan, izleyicilerin önünde kıyasıya mücadele etti. Bu özel günün altın kemerli güreş ağası Seyhan Arslan, yaptığı açıklamada, saha ve seyirci ortamının mükemmel olduğunu belirtti. "Mutluluğumuzu paylaşıyoruz çünkü bu etkinlik 289 yıldan bu yana sürdürülüyor. 290. yıla adım atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Üstelik Cumhuriyet'in 100. yılında sahada olmanın anlamı bambaşka. Bizim için kazanan her zaman kendi pehlivanımızdır, çünkü bu gelenek bizimle birlikte yaşıyor. Toplamda 46 başpehlivan, güreşlerin heyecanını ve rekabetini yaşadı, kol bağladı" şeklinde konuştu.

Başpehlivanlar arasındaki müsabakalar izleyicilere adeta nefes kesen anlar yaşattı. En önemli an, finalde gerçekleşti ve rakibi Mustafa Batu'yu mağlup eden başpehlivan Nedim Gürel, bu yılın şampiyonu oldu. Üçüncülük ise Orhan Okulu'nun oldu. Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ağalık unvanı ise Turgay Kılıç tarafından kazanıldı.

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çevre il ve ilçelerin güreş ağaları ile güreşseverler, bu anlamlı etkinliğin müsabakalarına katıldı. Geleneksel değerlerin yaşatıldığı bu özel etkinlik, hem sporun heyecanını hem de dayanışmanın ruhunu en yüksek şekilde yansıttı. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir