Çanakkale'nin Kahramanlarına Saygı: 1915 Siper Canlandırması

TURİZM 11.08.2023 - 01:10, Güncelleme: 11.08.2023 - 01:10
 

Çanakkale'nin Kahramanlarına Saygı: 1915 Siper Canlandırması

Çanakkale Kara Savaşları'nın unutulmaz anları, "1915 Siper Canlandırması" ile canlanıyor. Mehmetçiklerin destansı mücadelesi yeniden hayat buluyor.

Çanakkale Savaşları'nın destansı anlarını yeniden canlandıran "1915 Siper Canlandırması" projesi, tarihseverleri ve ziyaretçileri 108 yıl öncesinin kahramanlık dolu anlarına götürmeye devam ediyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşen savaşın unutulmaz kahramanları olan Mehmetçiklerin cesur ve fedakar mücadelesini anlatmak amacıyla bu özel projeyi hayata geçirdi. Proje, Alçıtepe köyü 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi'nin arkasında, tarihin derin izlerini taşıyan topraklarda ziyaretçilere sunuluyor. Anafartalar Zaferi'nin 108'inci yıldönümünde gerçekleştirilen açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı, askeri yetkililer, gaziler, daire müdürleri, protokol üyeleri ve birçok vatandaş katıldı. Duaların okunmasının ardından 1915 Siper Canlandırması'nın kapıları ziyaretçilere açıldı ve protokol üyeleri bu özel alanda dolaşarak tarihin izlerini yakından deneyimledi. Projede, Çanakkale Kara Savaşları sırasında düşmana karşı destan yazan kahraman Mehmetçiğin anıları, günlükleri ve döneme ait fotoğraflarla siperlerde geçirdiği bir gün canlandırılıyor. Çanakkale Savaşları'ndan günümüze ulaşan görsel materyaller, fotoğraflar, siper görüntüleri, harp ceride ve raporları, bu etkileyici senaryonun temelini oluşturuyor. Canlandırma alanı, tam 330 metre uzunluğunda ve 12 bölümden oluşuyor. Bu canlandırmada; gözetleme yapan askerler, nöbette bekleyen Mehmetçikler, makineli tüfekleriyle nöbet tutan askerler, karargah sahneleri, lağım tünel girişi, taarruz pozisyonundaki askerler, cephanelik sahnesi, yıkılmış siperdeki şehitler, düşmana ateş eden piyadeler ve hatta karavanlarda çorbalarını içen askerler gibi ayrıntılar titizlikle hayata geçirilmiş durumda. 
Çanakkale Kara Savaşları'nın unutulmaz anları, "1915 Siper Canlandırması" ile canlanıyor. Mehmetçiklerin destansı mücadelesi yeniden hayat buluyor.

Çanakkale Savaşları'nın destansı anlarını yeniden canlandıran "1915 Siper Canlandırması" projesi, tarihseverleri ve ziyaretçileri 108 yıl öncesinin kahramanlık dolu anlarına götürmeye devam ediyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşen savaşın unutulmaz kahramanları olan Mehmetçiklerin cesur ve fedakar mücadelesini anlatmak amacıyla bu özel projeyi hayata geçirdi. Proje, Alçıtepe köyü 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi'nin arkasında, tarihin derin izlerini taşıyan topraklarda ziyaretçilere sunuluyor.

Anafartalar Zaferi'nin 108'inci yıldönümünde gerçekleştirilen açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı, askeri yetkililer, gaziler, daire müdürleri, protokol üyeleri ve birçok vatandaş katıldı. Duaların okunmasının ardından 1915 Siper Canlandırması'nın kapıları ziyaretçilere açıldı ve protokol üyeleri bu özel alanda dolaşarak tarihin izlerini yakından deneyimledi.

Projede, Çanakkale Kara Savaşları sırasında düşmana karşı destan yazan kahraman Mehmetçiğin anıları, günlükleri ve döneme ait fotoğraflarla siperlerde geçirdiği bir gün canlandırılıyor. Çanakkale Savaşları'ndan günümüze ulaşan görsel materyaller, fotoğraflar, siper görüntüleri, harp ceride ve raporları, bu etkileyici senaryonun temelini oluşturuyor. Canlandırma alanı, tam 330 metre uzunluğunda ve 12 bölümden oluşuyor. Bu canlandırmada; gözetleme yapan askerler, nöbette bekleyen Mehmetçikler, makineli tüfekleriyle nöbet tutan askerler, karargah sahneleri, lağım tünel girişi, taarruz pozisyonundaki askerler, cephanelik sahnesi, yıkılmış siperdeki şehitler, düşmana ateş eden piyadeler ve hatta karavanlarda çorbalarını içen askerler gibi ayrıntılar titizlikle hayata geçirilmiş durumda. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir