Bozcaada'da Ozanın Günü ve Homeros Okuma Etkinliği Renkli Anlara Sahne Oldu

TURİZM 08.08.2023 - 00:07, Güncelleme: 08.08.2023 - 00:07
 

Bozcaada'da Ozanın Günü ve Homeros Okuma Etkinliği Renkli Anlara Sahne Oldu

Bozcaada'da 22. kez düzenlenen 'Ozanın Günü ve Homeros Okuma' etkinliği, kültürel çeşitlilik ve şiirin büyülü dünyasıyla buluştu.

Bozcaada ilçesinde bu yıl 22. kez düzenlenen 'Ozanın Günü ve Homeros Okuma' etkinliği, Salhane mekanında gerçekleşti. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve birçok şiir tutkunu, etkinliğe katılarak keyifli bir gün geçirdi. Etkinlik kapsamında, 'Doğu-batı ayrışımı' teması işlendi. Yılın şairi seçilen Fatin Hazinedar, kendi şiirlerinden örnekler sunarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Aynı zamanda, Çinli ünlü şairler Cao Shui ve Yang Lian'ın eserlerinden de bölümler okundu ve bu zengin şiirlerin tadını çıkarmak isteyenler memnuniyetle dinledi. Bozcaada Homeros Okumaları, çok çeşitli dillerde gerçekleştirildi. Çince ve Arnavutça okumaların yanı sıra Homeros'un dizeleri 24 farklı dilde seslendirildi, bu da etkinliğin kültürel çeşitliliğini vurguladı. Çinli şairler, etkinliğin 22 yıldır yaşamasını ve gelişmesini sağlayan Haluk Şahin'e 'Great Poetry Movement Onur Ödülü'nü sundu. Bu özel an, etkinliğin uzun yıllardır süren başarısının ve katkılarının bir ifadesiydi. 
Bozcaada'da 22. kez düzenlenen 'Ozanın Günü ve Homeros Okuma' etkinliği, kültürel çeşitlilik ve şiirin büyülü dünyasıyla buluştu.

Bozcaada ilçesinde bu yıl 22. kez düzenlenen 'Ozanın Günü ve Homeros Okuma' etkinliği, Salhane mekanında gerçekleşti. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve birçok şiir tutkunu, etkinliğe katılarak keyifli bir gün geçirdi.

Etkinlik kapsamında, 'Doğu-batı ayrışımı' teması işlendi. Yılın şairi seçilen Fatin Hazinedar, kendi şiirlerinden örnekler sunarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Aynı zamanda, Çinli ünlü şairler Cao Shui ve Yang Lian'ın eserlerinden de bölümler okundu ve bu zengin şiirlerin tadını çıkarmak isteyenler memnuniyetle dinledi.

Bozcaada Homeros Okumaları, çok çeşitli dillerde gerçekleştirildi. Çince ve Arnavutça okumaların yanı sıra Homeros'un dizeleri 24 farklı dilde seslendirildi, bu da etkinliğin kültürel çeşitliliğini vurguladı.

Çinli şairler, etkinliğin 22 yıldır yaşamasını ve gelişmesini sağlayan Haluk Şahin'e 'Great Poetry Movement Onur Ödülü'nü sundu. Bu özel an, etkinliğin uzun yıllardır süren başarısının ve katkılarının bir ifadesiydi. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir