Troy Medya

Yöresel ürünler değer kazanıyor

12.09.2021 - 15:20, Güncelleme: 12.09.2021 - 15:20
 

Yöresel ürünler değer kazanıyor

Çanakkale Merkeze bağlı Çıplak Köyünde Agro turizm programı kapsamında salça yapım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale yöresinin eşsiz lezzetlerini, tarım turizmi kapsamında Çanakkale’yi ziyaret eden herkesle buluşturmayı istediklerini söyledi.

Son dönemde, sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi olan Çanakkale’de, tarım turizminin de yaygınlaşması için çalışmalar başlatıldı. Merkeze bağlı Çıplak köyünde düzenlenen Agro turizm programında, ziyaretçilere salça yapımı gösterildi. Sabah erken saatlerde yöresel ürünlerin sunulduğu kahvaltıyla başlayan programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Tülay Ömercioğlu, Şener Akçay, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve davetliler katıldı. Ziyaretçilere ilk olarak salça yapımı hakkında eğitim verildi. Daha sonra yakılan ocaklarda domates ve biber salçası yapımı gösterildi. Programa katılanlar, kendileri de salça yaparak ilginç bir deneyim yaşadı. Yöresel ürünlerin satışa sunulduğu standların da bulunduğu etkinlik, yapılan salçaların şişelenmesi ile sona erdi.   Etkinlikte konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Bugün eski gelenek ve göreneklerimizi tekrar canlandırmak için ve tarımla turizmi birleştirmek için hep birlikte bir domates şenliği yapıyoruz. Biz özellikle Çanakkale’de son dönemde yapılan yatırımlarla birlikte çok şanslı bir il olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Çünkü Çanakkale, tarımı, turizmi ve tarihiyle zaten marka bir şehir. Son dönemde özellikle pandemiyle birlikte kırsal hayatın kıymetini anladık. Bizim evlatlarımıza kırsal hayatın önemini anlatmamız gerektiğini anladık. Eski kültürlerimizi onlara taşımamız gerek. Aslında 7 bölgemizde olan tarım turizmini, köylerimizde tekrar kırsal kalkınmayı ayağa kaldırmak ve büyük şehirlerde yaşayan çok kıymetli kardeşlerimizi misafir etmek istiyoruz. Ev pansiyonculuğunu geliştirmek istiyoruz. Bizim çok kaliteli, nitelikli tarım ürünlerimiz var. Gelsinler burada yerinde görsünler, isterlerse kendileri tarladan toplasınlar, salçalarını yapsınlar, turşularını yapsınlar. Burada, bu güzel topraklarda hem tarihin hem de bereketin olduğu bu topraklarda farklı bir tatil yaşasınlar istiyoruz. O yüzden bundan sonra bir çok köyümüzde başlatacağımız bu çalışmamızla tarih ve turizmi inşallah birleştirerek güzel çalışmalar yapacağız. Türkiye’nin her yerinden misafirlerimizi Çanakkale’de, bu güzel bereketli coğrafyada, bu eşsiz ürünleri tatmaya davet ediyoruz” dedi.
Çanakkale Merkeze bağlı Çıplak Köyünde Agro turizm programı kapsamında salça yapım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale yöresinin eşsiz lezzetlerini, tarım turizmi kapsamında Çanakkale’yi ziyaret eden herkesle buluşturmayı istediklerini söyledi.

Son dönemde, sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi olan Çanakkale’de, tarım turizminin de yaygınlaşması için çalışmalar başlatıldı. Merkeze bağlı Çıplak köyünde düzenlenen turizm " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Agro turizm programında, ziyaretçilere salça yapımı gösterildi. Sabah erken saatlerde yöresel ürünlerin sunulduğu kahvaltıyla başlayan programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Tülay Ömercioğlu, Şener Akçay, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve davetliler katıldı. Ziyaretçilere ilk olarak salça yapımı hakkında eğitim verildi. Daha sonra yakılan ocaklarda domates ve biber salçası yapımı gösterildi. Programa katılanlar, kendileri de salça yaparak ilginç bir deneyim yaşadı. Yöresel ürünlerin satışa sunulduğu standların da bulunduğu etkinlik, yapılan salçaların şişelenmesi ile sona erdi.

 

Etkinlikte konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Bugün eski gelenek ve göreneklerimizi tekrar canlandırmak için ve tarımla turizmi birleştirmek için hep birlikte bir domates şenliği yapıyoruz. Biz özellikle Çanakkale’de son dönemde yapılan yatırımlarla birlikte çok şanslı bir il olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Çünkü Çanakkale, tarımı, turizmi ve tarihiyle zaten marka bir şehir. Son dönemde özellikle pandemiyle birlikte kırsal hayatın kıymetini anladık. Bizim evlatlarımıza kırsal hayatın önemini anlatmamız gerektiğini anladık. Eski kültürlerimizi onlara taşımamız gerek. Aslında 7 bölgemizde olan tarım turizmini, köylerimizde tekrar kırsal kalkınmayı ayağa kaldırmak ve büyük şehirlerde yaşayan çok kıymetli kardeşlerimizi misafir etmek istiyoruz. Ev pansiyonculuğunu geliştirmek istiyoruz. Bizim çok kaliteli, nitelikli tarım ürünlerimiz var. Gelsinler burada yerinde görsünler, isterlerse kendileri tarladan toplasınlar, salçalarını yapsınlar, turşularını yapsınlar. Burada, bu güzel topraklarda hem tarihin hem de bereketin olduğu bu topraklarda farklı bir tatil yaşasınlar istiyoruz. O yüzden bundan sonra bir çok köyümüzde başlatacağımız bu çalışmamızla tarih ve turizmi inşallah birleştirerek güzel çalışmalar yapacağız. Türkiye’nin her yerinden misafirlerimizi Çanakkale’de, bu güzel bereketli coğrafyada, bu eşsiz ürünleri tatmaya davet ediyoruz” dedi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir