Consent Preferences

Küstah tehdide büyük tepki

ASAYİŞ 10.08.2021 - 12:37, Güncelleme: 10.08.2021 - 12:37
 

Küstah tehdide büyük tepki

PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir yayın organında atılan küstah başlık, büyük tepki çekiyor. Ekoloji mücadelesi verdiğini öne süren bir ismin açıklamasının yer aldığı habere atılan “Kürt’le barışmayan Kazdağları’nı kaybeder” başlığına her kesimden tepki yağdı. Başlıktaki tehdit açıklamasının haber metninde yer almadığı savunulsa da, geçtiğimiz yıl terör örgütü uzantılarının Çanakkale’de küçük çaplı yangınları üstlendiği unutulmadı.

Terör örgütüne karşı yürütülen operasyonları bahane ederek Kazdağları üzerinden tehdit savuran yayın organının başlığına tepkiler sürüyor. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, hiç kimsenin Türk-Kürt kardeşliğine leke sürülemeyeceğini, terör örgütüne yönelik operasyonların da son terörist yok edilinceye kadar süreceğini söyledi. Gazeteci Nedim Şener de bu manşeti paylaşarak, "Terör örgütü PKK'nın paçavrası yazmış; sırada Kazdağları var galiba. Yetkililer önlem alsın" yorumunda bulundu. Gazeteci Halil Nebiler, Ulusal Kanal’daki programında, sözde çevre nöbetçilerinin bu tehdide karşı tek kelime açıklama yapmadıklarını söyledi. Nebiler, güvenlik güçlerinin bölgede tedbirlerini artırdığını hatırlattı. Sosyal medyada da habere büyük tepki geldi. Bazı sosyal medya kullanıcıları terör örgütüne ve uzantılarına lanet okudu. Bazı kullanıcılar ise haber içeriğinin başlıkla alakası olmadığını, gazetenin manşetiyle mesaj vermeye çalıştığını savundu. HDP eski eş başkanının "Cizre Bodrum'a uzak değil" sözlerini hatırlatan bazı sosyal medya kullanıcıları yeni hain saldırılara karşı tetikte olunması gerektiği görüşünde birleşti. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Komando Bölüğü de Kazdağları’na konuşlandırıldı.  Kaz Dağı Milli Parkı tam korumaya alınırken, tüm girişlere pankartlarla uyarılar asıldı. Ayrıca önleyici faaliyetler kapsamında jandarma, emniyet, orman muhafaza ve milli parklar görevlilerinin orman alanlarının yakınında, giriş noktalarında ve çevresinde sürekli olarak motorlu ve yaya olarak devriye görevinde bulunuyor.
PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir yayın organında atılan küstah başlık, büyük tepki çekiyor. Ekoloji mücadelesi verdiğini öne süren bir ismin açıklamasının yer aldığı habere atılan “Kürt’le barışmayan Kazdağları’nı kaybeder” başlığına her kesimden tepki yağdı. Başlıktaki tehdit açıklamasının haber metninde yer almadığı savunulsa da, geçtiğimiz yıl terör örgütü uzantılarının Çanakkale’de küçük çaplı yangınları üstlendiği unutulmadı.

Terör örgütüne karşı yürütülen operasyonları bahane ederek Kazdağları üzerinden tehdit savuran yayın organının başlığına tepkiler sürüyor. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, hiç kimsenin Türk-Kürt kardeşliğine leke sürülemeyeceğini, terör örgütüne yönelik operasyonların da son terörist yok edilinceye kadar süreceğini söyledi.

Gazeteci Nedim Şener de bu manşeti paylaşarak, "Terör örgütü PKK'nın paçavrası yazmış; sırada Kazdağları var galiba. Yetkililer önlem alsın" yorumunda bulundu.

Gazeteci Halil Nebiler, Ulusal Kanal’daki programında, sözde çevre nöbetçilerinin bu tehdide karşı tek kelime açıklama yapmadıklarını söyledi. Nebiler, güvenlik güçlerinin bölgede tedbirlerini artırdığını hatırlattı.

Sosyal medyada da habere büyük tepki geldi. Bazı sosyal medya kullanıcıları terör örgütüne ve uzantılarına lanet okudu. Bazı kullanıcılar ise haber içeriğinin başlıkla alakası olmadığını, gazetenin manşetiyle mesaj vermeye çalıştığını savundu. HDP eski eş başkanının "Cizre Bodrum'a uzak değil" sözlerini hatırlatan bazı sosyal medya kullanıcıları yeni hain saldırılara karşı tetikte olunması gerektiği görüşünde birleşti.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Komando Bölüğü de Kazdağları’na konuşlandırıldı.  Kaz Dağı Milli Parkı tam korumaya alınırken, tüm girişlere pankartlarla uyarılar asıldı. Ayrıca önleyici faaliyetler kapsamında jandarma, emniyet, orman muhafaza ve milli parklar görevlilerinin orman alanlarının yakınında, giriş noktalarında ve çevresinde sürekli olarak motorlu ve yaya olarak devriye görevinde bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir