Troy Medya

Çan Kaymakamı Gürdal su taşkını olan bölgeleri inceledi

(HM) - Haber Merkezi | 03.02.2022 - 17:51, Güncelleme: 03.02.2022 - 17:10
 

Çan Kaymakamı Gürdal su taşkını olan bölgeleri inceledi

Çan Kaymakamı Gürdal su taşkını olan bölgeleri inceledi

Çanakkale’nin Çan ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası su altında kalan yerleri Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal inceledi.Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent Çalış ile birlikte yoğun yağış nedeniyle Yeniçeri, Helvacı ve Emeşe köylerine giderek taşkınları yerinde incelediler. İlçede bulunan Kocabaş Çayının yükselmesi nedeniyle çayın geçtiği köylerde ekili alanlar su altında kaldı. Yaşanan taşkınlar sebebi ile hasar çalışmaları için ilgili kurumlar yönlendirildi. Su taşkınları dolayısı ile ekili arazilerde oluşan mahsul zararları için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zarar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, yaşanan taşkınlar sebebiyle vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.
Çan Kaymakamı Gürdal su taşkını olan bölgeleri inceledi
Çanakkale’nin Çan ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası su altında kalan yerleri Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal inceledi.
Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent Çalış ile birlikte yoğun yağış nedeniyle Yeniçeri, Helvacı ve Emeşe köylerine giderek taşkınları yerinde incelediler. İlçede bulunan Kocabaş Çayının yükselmesi nedeniyle çayın geçtiği köylerde ekili alanlar su altında kaldı. Yaşanan taşkınlar sebebi ile hasar çalışmaları için ilgili kurumlar yönlendirildi. Su taşkınları dolayısı ile ekili arazilerde oluşan mahsul zararları için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zarar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, yaşanan taşkınlar sebebiyle vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir