Consent Preferences

7 bin kişiye istihdam sağlayacak

EKONOMİ 12.01.2022 - 13:41, Güncelleme: 12.01.2022 - 13:41
 

7 bin kişiye istihdam sağlayacak

Yapımı hızla devam eden ve hem Ezine’ye hem de Çanakkale’ye pek çok alanda yeni bir ivme kazandıracak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Kaleninsesi gazetesinin haberine göre; Bölgedeki çalışmalar hakkında son bilgileri aktaran Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, kente istihdam anlamında önemli bir katkı sağlayacak olan proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bölgemizde bulunan 91 adet satılabilir sanayi parselini, 52 adet firmaya tahsis etmiş bulunmaktayız. Tahsis edilen firmalardan alınan noter taahhüdü doğrultusunda 7 bin kişinin üzerinde doğrudan çalışan olacak” ifadelerini kullandı.   Firmalar için gerekli olan personel ihtiyacını karşılayabilmek için pek çok görüşmeler ve istişareler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altınok, “Bizde hem gelen firmaların personel ihtiyacını karşılamak hem de bölge insanımızın iş sahibi olmasını sağlamak amacıyla ÇOMÜ, İŞKUR, Milli Eğitim ve Ezine Gıda İhtisas OSB olarak ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Firmaların ihtiyacı doğrultusunda personel temini, eğitimi, sertifika kursları gibi çalışmalar yaparak yoğun personel talebi olacak Ezine Gıda İhtisas OSB'ye istihdam anlamında alt yapı hazırlamaya çalışıyoruz. Sanayileşmenin getireceği avantaj ve imkanları Çanakkale'de yaşayan vatandaşlarımıza yansıtmak en büyük görevimiz” şeklinde konuştu.   Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde Ezine' ye 2 kilometre mesafede Çınarköy ve Balıklı köyü hudutları dahilinde 1.360.000 m2 alan üzerine yer alıyor. Tarihi proje, Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın katılımıyla 2016 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 326 Sicil numarası ile hayata geçirildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde muhtelif büyüklükte 91 adet sanayi parseli bulunuyor. İç ve dış pazarlara, limanlara ve havalimanına yakınlık yönünden stratejik bir noktada bulunan Ezine Gıda İhtisas OSB, İstanbul ve İzmir' e 316 kilometre, Çanakkale Havaalanı'na 45 kilometre, tüm dünya pazarlarına ürün sevkiyatı yapacak Çanakkale Limanı'na ise 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Yapımı hızla devam eden ve hem Ezine’ye hem de Çanakkale’ye pek çok alanda yeni bir ivme kazandıracak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Kaleninsesi gazetesinin haberine göre; Bölgedeki çalışmalar hakkında son bilgileri aktaran Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, kente istihdam anlamında önemli bir katkı sağlayacak olan proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bölgemizde bulunan 91 adet satılabilir sanayi parselini, 52 adet firmaya tahsis etmiş bulunmaktayız. Tahsis edilen firmalardan alınan noter taahhüdü doğrultusunda 7 bin kişinin üzerinde doğrudan çalışan olacak” ifadelerini kullandı.

 

Firmalar için gerekli olan personel ihtiyacını karşılayabilmek için pek çok görüşmeler ve istişareler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altınok, “Bizde hem gelen firmaların personel ihtiyacını karşılamak hem de bölge insanımızın iş sahibi olmasını sağlamak amacıyla ÇOMÜ, İŞKUR, Milli Eğitim ve Ezine Gıda İhtisas OSB olarak ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Firmaların ihtiyacı doğrultusunda personel temini, eğitimi, sertifika kursları gibi çalışmalar yaparak yoğun personel talebi olacak Ezine Gıda İhtisas OSB'ye istihdam anlamında alt yapı hazırlamaya çalışıyoruz. Sanayileşmenin getireceği avantaj ve imkanları Çanakkale'de yaşayan vatandaşlarımıza yansıtmak en büyük görevimiz” şeklinde konuştu.

 

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde Ezine' ye 2 kilometre mesafede Çınarköy ve Balıklı köyü hudutları dahilinde 1.360.000 m2 alan üzerine yer alıyor. Tarihi proje, Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın katılımıyla 2016 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 326 Sicil numarası ile hayata geçirildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde muhtelif büyüklükte 91 adet sanayi parseli bulunuyor. İç ve dış pazarlara, limanlara ve havalimanına yakınlık yönünden stratejik bir noktada bulunan Ezine Gıda İhtisas OSB, İstanbul ve İzmir' e 316 kilometre, Çanakkale Havaalanı'na 45 kilometre, tüm dünya pazarlarına ürün sevkiyatı yapacak Çanakkale Limanı'na ise 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir