Ayvacık’taki kaçak işletme Meclisin gündeminde

SİYASET 01.07.2021 - 15:32, Güncelleme: 01.07.2021 - 15:32
 

Ayvacık’taki kaçak işletme Meclisin gündeminde

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Çanakkale'nin Ayvacik ilçesi Assos bölgesi sahilinde kaçak yapildigi iddia edilen plaj tesisiyle ilgili, "Lafa gelince mangalda kül birakmayan arkadaslarin, kaçaktesisin önünde keyifle poz vermesini hayretle karsiladik." dedi.

Iskenderoglu, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Çanakkale'ye yapilacak her yatirimdan, kazandirilacak her tesisten, kanuna uygun sekilde yapilmasi sartiyla mutluluk duyacaklarini söyledi. Son günlerde Çanakkale'nin Ayvacik ilçesi, Sazliköyü yakinlarinda kaçak olarak yapilmasina ragmen görkemli törenle açilisi yapilan bir tesise sahitlik etmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarini dile getiren Iskenderoglu, "Açilisa katilanlarin kimlikleri ise hem üzüntümüzü hem de saskinligimizi bir kat daha artirdi. Lafa gelince mangalda kül birakmayan arkadaslarin, kaçak tesisin önünde keyifle poz vermesini hayretle karsiladik. Çevreciligi kendi tekelinde bir kavram olarak gören bu arkadaslarimizin ormana ait, mesire yeri olarak kiralanmis bir tesisin açilisina katilmalari, bu konuda samimiyetsiz olmalarinin ve hukuk kurallarini yok saymalarinin en büyük göstergesidir." diye konustu. Tesisin yapildigi yerin sit alani olduguna isaret eden Iskenderoglu, bunun geçistirilecek basit bir konu olmadigini ifade etti. Dün oldugu gibi bugün de meselenin "sadece iki agaç" olmadigini bildiklerini vurgulayan Iskenderoglu, "Dün vatandaslari, çevre hassasiyetini kullanarak sokaga dökenlerin, çevresel kanunlarin hepsini ihlal eden bir ticari isletmeyi savunacak durumlari yoktur." dedi. Çevreciligin, yatirimlara karsi olmak anlamina gelmedigini, çevreciligin partisi, belediyesi olmayacagini belirten Iskenderoglu, "Siyasetleri 'iki agaç' ötesine geçemeyenlere sunu özellikle hatirlatmak isterim; 2015'te ülkemiz, orman varligini artiran ülkeler siralamasinda dünyada 46'nci siradayken 2020'deki raporda 27'nci siraya yükseldi. Ayni raporda Türkiye en çok agaçlandirma yapan ülkeler siralamasinda Avrupa'da birinci, dünyada ise 6'nci sirada yer aldi. Son 18 yilda orman varligimizi 2,1 milyon hektar arttirdik. Orman Genel Müdürlügümüzün 2023 yili hedefi ise 23,4 milyon hektar orman alanina ulasmak." ifadelerini kullandi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Çanakkale'nin Ayvacik ilçesi Assos bölgesi sahilinde kaçak yapildigi iddia edilen plaj tesisiyle ilgili, "Lafa gelince mangalda kül birakmayan arkadaslarin, kaçaktesisin önünde keyifle poz vermesini hayretle karsiladik." dedi.

Iskenderoglu, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Çanakkale'ye yapilacak her yatirimdan, kazandirilacak her tesisten, kanuna uygun sekilde yapilmasi sartiyla mutluluk duyacaklarini söyledi.

Son günlerde Çanakkale'nin Ayvacik ilçesi, Sazliköyü yakinlarinda kaçak olarak yapilmasina ragmen görkemli törenle açilisi yapilan bir tesise sahitlik etmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarini dile getiren Iskenderoglu, "Açilisa katilanlarin kimlikleri ise hem üzüntümüzü hem de saskinligimizi bir kat daha artirdi. Lafa gelince mangalda kül birakmayan arkadaslarin, kaçak tesisin önünde keyifle poz vermesini hayretle karsiladik. Çevreciligi kendi tekelinde bir kavram olarak gören bu arkadaslarimizin ormana ait, mesire yeri olarak kiralanmis bir tesisin açilisina katilmalari, bu konuda samimiyetsiz olmalarinin ve hukuk kurallarini yok saymalarinin en büyük göstergesidir." diye konustu.

Tesisin yapildigi yerin sit alani olduguna isaret eden Iskenderoglu, bunun geçistirilecek basit bir konu olmadigini ifade etti.

Dün oldugu gibi bugün de meselenin "sadece iki agaç" olmadigini bildiklerini vurgulayan Iskenderoglu, "Dün vatandaslari, çevre hassasiyetini kullanarak sokaga dökenlerin, çevresel kanunlarin hepsini ihlal eden bir ticari isletmeyi savunacak durumlari yoktur." dedi.

Çevreciligin, yatirimlara karsi olmak anlamina gelmedigini, çevreciligin partisi, belediyesi olmayacagini belirten Iskenderoglu, "Siyasetleri 'iki agaç' ötesine geçemeyenlere sunu özellikle hatirlatmak isterim; 2015'te ülkemiz, orman varligini artiran ülkeler siralamasinda dünyada 46'nci siradayken 2020'deki raporda 27'nci siraya yükseldi. Ayni raporda Türkiye en çok agaçlandirma yapan ülkeler siralamasinda Avrupa'da birinci, dünyada ise 6'nci sirada yer aldi. Son 18 yilda orman varligimizi 2,1 milyon hektar arttirdik. Orman Genel Müdürlügümüzün 2023 yili hedefi ise 23,4 milyon hektar orman alanina ulasmak." ifadelerini kullandi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir