OTAĞ yangın bölgesini böyle görüntüledi

ASAYİŞ 19.06.2024 - 01:18, Güncelleme: 19.06.2024 - 01:36
 

OTAĞ yangın bölgesini böyle görüntüledi

Eceabat’ta devam eden yangını söndürme çalışmalarına, İnsanlı Keşif Uçağı OTAĞ’da katıldı. Yangın alanı, OTAĞ’dan böyle görüntülendi.

Türkiye'nin ilk ve tek yangın yönetim uçağı "Otağ" Çanakkale Eceabat’taki orman yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, OTAĞ’dan gelen görüntüleri koordinasyon merkezinde inceledi. Yumaklı "Çanakkale Eceabat’ta yangını yakından takip ediyoruz. Orman Kahramanlarımız alevlerle mücadelesini gece de sürdürüyor. Hedefimiz en kısa sürede yangını kontrol altına almak." ifadelerini kullandı. Otağ, üzerindeki 2 farklı kamera ve uydu iletişim donanımları sayesinde yangın esnasında araziden elde ettiği tüm verileri anlık olarak ilgililerin istifadesine sunuyor. Uçakta bulunan TK-9 kamerasıyla operasyonun amacına göre 7 farklı bant genişliğinde görüntü üretebiliyor. Yüksek çözünürlükle analiz edilebilir veri üreten TK-9, çekim yapılan alanda sıcak noktaları tespit edebiliyor. Yangın esnasında iletişimin kesildiği sarp arazilerde de uydu donanımıyla tekrar bağlantı tesis edilebiliyor.
Eceabat’ta devam eden yangını söndürme çalışmalarına, İnsanlı Keşif Uçağı OTAĞ’da katıldı. Yangın alanı, OTAĞ’dan böyle görüntülendi.

Türkiye'nin ilk ve tek yangın yönetim uçağı "Otağ" Çanakkale Eceabat’taki orman yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, OTAĞ’dan gelen görüntüleri koordinasyon merkezinde inceledi. Yumaklı " Çanakkale Eceabat’ta yangını yakından takip ediyoruz. Orman Kahramanlarımız alevlerle mücadelesini gece de sürdürüyor. Hedefimiz en kısa sürede yangını kontrol altına almak." ifadelerini kullandı.

Otağ, üzerindeki 2 farklı kamera ve uydu iletişim donanımları sayesinde yangın esnasında araziden elde ettiği tüm verileri anlık olarak ilgililerin istifadesine sunuyor. Uçakta bulunan TK-9 kamerasıyla operasyonun amacına göre 7 farklı bant genişliğinde görüntü üretebiliyor. Yüksek çözünürlükle analiz edilebilir veri üreten TK-9, çekim yapılan alanda sıcak noktaları tespit edebiliyor. Yangın esnasında iletişimin kesildiği sarp arazilerde de uydu donanımıyla tekrar bağlantı tesis edilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir