Lapseki'de Yerli Buğday Hasadı ve Çeşitlilik Etkinliği

TARIM 15.07.2023 - 00:18, Güncelleme: 15.07.2023 - 00:18
 

Lapseki'de Yerli Buğday Hasadı ve Çeşitlilik Etkinliği

İl Tarım Müdürlüğü, Lapseki'de yapılan tarla gününde yerli buğday çeşitlerinin verimini inceledi ve üreticilere öneriler sundu."

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü mühendisleri, Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyünde düzenlenen tarla gününde hazır bulundu. Köy muhtarları, vatandaşlar ve Lapseki ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan da bu etkinliğe katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve Saygı Duruşu ile başlayan etkinlikte, mühendisler yeni ekilen buğday çeşitleri hakkında bilgi verdi. Ali Kaçan, Lapseki ilçesinin her açıdan dikkat çeken bir yer olduğunu belirtti. İlçe Müdürlüğü olarak üretim sürecinin başından sonuna kadar tüm aşamaları takip ettiklerini söyledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, teknik personeller ve üreticilerin bir arada çalıştığını vurguladı. Lapseki'nin meyvecilikte olduğu kadar tarla bitkileri üretiminde de söz sahibi olduğunu dile getirdi. Ali Kaçan, Balcılar, Karamusalar ve Eçialan köylerinin bulunduğu üst bölgede yapılan araştırmaların sonuçlarını üreticilerle paylaşmak amacıyla bu etkinliğin düzenlendiğini ifade etti. Bu günün, bölgenin yerli çeşitlerini toprakla buluşturduğu ve hasat yapılan bir gün olduğunu belirtti. Amacın, bu çeşitlerin bölgede ne kadar uyum sağladığını, verimin nasıl olduğunu ve üreticilere nasıl fayda sağlayabileceğini görmek olduğunu dile getirdi. Yapılan hasadın verimli geçtiğini ve önerilebilecek yerli çeşitleri üreticilerle paylaşacaklarını sözlerine ekledi. 
İl Tarım Müdürlüğü, Lapseki'de yapılan tarla gününde yerli buğday çeşitlerinin verimini inceledi ve üreticilere öneriler sundu."

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü mühendisleri, Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyünde düzenlenen tarla gününde hazır bulundu. Köy muhtarları, vatandaşlar ve Lapseki ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan da bu etkinliğe katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve Saygı Duruşu ile başlayan etkinlikte, mühendisler yeni ekilen buğday çeşitleri hakkında bilgi verdi.

Ali Kaçan, Lapseki ilçesinin her açıdan dikkat çeken bir yer olduğunu belirtti. İlçe Müdürlüğü olarak üretim sürecinin başından sonuna kadar tüm aşamaları takip ettiklerini söyledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, teknik personeller ve üreticilerin bir arada çalıştığını vurguladı. Lapseki'nin meyvecilikte olduğu kadar tarla bitkileri üretiminde de söz sahibi olduğunu dile getirdi. Ali Kaçan, Balcılar, Karamusalar ve Eçialan köylerinin bulunduğu üst bölgede yapılan araştırmaların sonuçlarını üreticilerle paylaşmak amacıyla bu etkinliğin düzenlendiğini ifade etti. Bu günün, bölgenin yerli çeşitlerini toprakla buluşturduğu ve hasat yapılan bir gün olduğunu belirtti. Amacın, bu çeşitlerin bölgede ne kadar uyum sağladığını, verimin nasıl olduğunu ve üreticilere nasıl fayda sağlayabileceğini görmek olduğunu dile getirdi. Yapılan hasadın verimli geçtiğini ve önerilebilecek yerli çeşitleri üreticilerle paylaşacaklarını sözlerine ekledi. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir