Lapseki'de Çeltik Veriminde Yüzde 75 Hibeli Proje

TARIM 17.10.2023 - 14:40, Güncelleme: 17.10.2023 - 14:40
 

Lapseki'de Çeltik Veriminde Yüzde 75 Hibeli Proje

Su tasarruflu çeltik üretimi Lapseki'de büyümeye devam ediyor. %75 tohum hibesi destekli projeden üreticiler memnun!

Lapseki ilçesine bağlı Dişbudak köyünde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi" Projesi kapsamında %75 tohum hibesi desteği ile başlatılan "Damlaya Damlaya Çeltik Olur" projesi, ilçe tarım ve orman müdürlüğü tarafından hasat programı düzenlendi. Bu projenin 2021 yılında Lapseki'ye bağlı Dişbudak, Beypınar ve Doğandere köylerinde başladığını hatırlatalım. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin Bakanlığın desteklediği önemli bir girişim olduğunu vurgulayarak, üreticilere bereketli bir yıl diledi. Bu projenin 2016 yılında küçük alanlarda başladığını ancak 2021 yılından itibaren daha geniş alanlarda uygulandığını ve yüzde 75'inin bakanlık hibesiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Türkarslan, küresel ısınma ve su tasarrufu sorunlarına dikkat çekerek, bu tür projelerin suyun verimli kullanımı için büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, normal çeltik üretimine göre yüzde 66 daha az su kullanıldığını ve eğimli alanlarda da çeltik üretiminin yapılabildiğini söyledi. Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2023 yılı Damlaya Damlaya Çeltik Olur projesi kapsamında 8 üreticiye yüzde 75 hibe ile 5120 kg çeltik tohumu verildiğini ve 189 dekarlık alanda proje kapsamında çeltik ekimi yapıldığını açıkladı. Salma sulama yöntemiyle 73 dekarlık tarım arazisinde çeltik yetiştirildiğini ve toplamda 262 dekarlık alanda çeltik üretimi yapıldığını ifade etti. Dişbudak köyünden bir üretici olan Özgür Gül, Damlaya Damlaya Çeltik Olur projesinin 2021 yılından beri devam ettiğini ve her yıl ekim alanlarının arttığını belirtti. Aynı zamanda yüzde 75 tohum hibesi desteği alarak verimlerini artırdıklarını dile getiren Gül, projenin üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu ve memnuniyetle desteklediklerini söyledi. Programın sonunda üreticilere sertifikaları takdim edildi. Bu etkinliğe, Lapseki Belediyesi'nin sponsorluğunda, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Tümad Madencilik San. Tic. A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan ve birçok üretici katıldı.
Su tasarruflu çeltik üretimi Lapseki'de büyümeye devam ediyor. %75 tohum hibesi destekli projeden üreticiler memnun!

Lapseki ilçesine bağlı Dişbudak köyünde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi" Projesi kapsamında %75 tohum hibesi desteği ile başlatılan "Damlaya Damlaya Çeltik Olur" projesi, ilçe tarım ve orman müdürlüğü tarafından hasat programı düzenlendi. Bu projenin 2021 yılında Lapseki'ye bağlı Dişbudak, Beypınar ve Doğandere köylerinde başladığını hatırlatalım.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin Bakanlığın desteklediği önemli bir girişim olduğunu vurgulayarak, üreticilere bereketli bir yıl diledi. Bu projenin 2016 yılında küçük alanlarda başladığını ancak 2021 yılından itibaren daha geniş alanlarda uygulandığını ve yüzde 75'inin bakanlık hibesiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Türkarslan, küresel ısınma ve su tasarrufu sorunlarına dikkat çekerek, bu tür projelerin suyun verimli kullanımı için büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, normal çeltik üretimine göre yüzde 66 daha az su kullanıldığını ve eğimli alanlarda da çeltik üretiminin yapılabildiğini söyledi.

Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2023 yılı Damlaya Damlaya Çeltik Olur projesi kapsamında 8 üreticiye yüzde 75 hibe ile 5120 kg çeltik tohumu verildiğini ve 189 dekarlık alanda proje kapsamında çeltik ekimi yapıldığını açıkladı. Salma sulama yöntemiyle 73 dekarlık tarım arazisinde çeltik yetiştirildiğini ve toplamda 262 dekarlık alanda çeltik üretimi yapıldığını ifade etti.

Dişbudak köyünden bir üretici olan Özgür Gül, Damlaya Damlaya Çeltik Olur projesinin 2021 yılından beri devam ettiğini ve her yıl ekim alanlarının arttığını belirtti. Aynı zamanda yüzde 75 tohum hibesi desteği alarak verimlerini artırdıklarını dile getiren Gül, projenin üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu ve memnuniyetle desteklediklerini söyledi.

Programın sonunda üreticilere sertifikaları takdim edildi. Bu etkinliğe, Lapseki Belediyesi'nin sponsorluğunda, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Tümad Madencilik San. Tic. A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan ve birçok üretici katıldı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir