Kaz Dağları’ndaki örtü yangını kontrol altına alındı, 80 hektar alan zarar gördü

ASAYİŞ (HM) - Haber Merkezi | 10.01.2023 - 21:50, Güncelleme: 10.01.2023 - 10:30
 

Kaz Dağları’ndaki örtü yangını kontrol altına alındı, 80 hektar alan zarar gördü

Kaz Dağları’ndaki örtü yangını kontrol altına alındı, 80 hektar alan zarar gördü

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi sınırları içerisinde kalan Kaz Dağları’nda ormanlık alanda yaklaşık 11 saattir devam eden örtü yangını kontrol altına alındı. Yangında ormanlık alan içindeki 80 hektar örtü alanı yanarak küle döndü.Bayramiç ilçesine bağlı Çırpılar ile Evciler köyü arasındaki Uzunoluk ve Kobaklı mevkiinde dün akşam saat 23.00 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle örtü yangını çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle büyüdü. Bölgeye çok sayıda arazöz, dozer, ilk müdahale aracı ve personel ile çevre belediye ve kurumlara ait ekipler yönlendirildi. Örtü yangınını kontrol altına almak için çevre illerden takviye ekipler geldi.Kontrol altına alındıBayramiç ilçesi sınırları içerisinde kalan Kaz Dağları’nda ormanlık alanda yaklaşık 11 saattir devam eden örtü yangını ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı. Yangında ormanlık alan içindeki 80 hektar örtü alanı küle döndü.
Kaz Dağları’ndaki örtü yangını kontrol altına alındı, 80 hektar alan zarar gördü
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi sınırları içerisinde kalan Kaz Dağları’nda ormanlık alanda yaklaşık 11 saattir devam eden örtü yangını kontrol altına alındı. Yangında ormanlık alan içindeki 80 hektar örtü alanı yanarak küle döndü.
Bayramiç ilçesine bağlı Çırpılar ile Evciler köyü arasındaki Uzunoluk ve Kobaklı mevkiinde dün akşam saat 23.00 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle örtü yangını çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle büyüdü. Bölgeye çok sayıda arazöz, dozer, ilk müdahale aracı ve personel ile çevre belediye ve kurumlara ait ekipler yönlendirildi. Örtü yangınını kontrol altına almak için çevre illerden takviye ekipler geldi.
Kontrol altına alındı
Bayramiç ilçesi sınırları içerisinde kalan Kaz Dağları’nda ormanlık alanda yaklaşık 11 saattir devam eden örtü yangını ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı. Yangında ormanlık alan içindeki 80 hektar örtü alanı küle döndü.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir