ÇOMÜ ve Kaleseramik İşbirliği İle Sürdürülebilir Mozaik Sanatı

20.10.2023 - 14:42, Güncelleme: 20.10.2023 - 14:42
 

ÇOMÜ ve Kaleseramik İşbirliği İle Sürdürülebilir Mozaik Sanatı

ÇOMÜ ve Kaleseramik, Yeşil Yerel Yönetim Binası için özgün mozaik projeleriyle sürdürülebilirliği sanata taşıyor.

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, ve Kaleseramik işbirliğiyle gerçekleştirilen Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmiştir. Projenin amacı, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın açık alanının kimliklendirme çalışmasını gerçekleştirmek ve bu süreçte sürdürülebilirlik ilkesini vurgulamaktır. Projenin akademik yürütücüsü, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ÇASEM Müdürü olan Prof. Dr. Yeşim Zümrüt'tür. Ayrıca, proje ekibinde Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar da yer almaktadır. Proje, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinin 2022-2023 eğitim öğretim yılında Prof. Yeşim Zümrüt danışmanlığında gerçekleştirdiği tasarımlar üzerine inşa edilmiştir. Bu tasarımlar arasında özellikle Yüksek Lisans öğrencisi Sedef Aslan'ın zeytin temasını işlediği proje, paydaşlar tarafından uygulanmak üzere seçilmiştir. Projenin temel özelliği, Kaleseramik'in yer ve duvar karosu atıklarının kullanılarak 90 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan geri dönüşüm çalışmasıdır. Bu çalışma, sadece Çanakkale için değil, aynı zamanda dünya genelinde sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Projenin uygulanması sürecinde, dokuz farklı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri, Seramik / Seramik ve Cam Bölümleri öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşacak çalışma ekipleri görev alacaktır. Proje süresince toplamda 96 tasarımcı, farklı takvimlerde 4 grup halinde yürütülecek mozaik çalıştaylarında yer alacaklardır. İlk çalıştay, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımıyla 20-30 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Diğer çalıştaylar ise 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi içinde tamamlanması planlanmaktadır. Çalıştayların sonucunda ortaya çıkacak mozaik eser, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası açık alanına Mayıs - Haziran 2024 tarihlerinde uygulanacaktır. Bu proje, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi başta olmak üzere Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi dokuz farklı üniversitenin katılımını içermektedir. Bu işbirliği ile proje, sürdürülebilirlik ve sanatsal yaratıcılığın bir araya geldiği önemli bir örnek teşkil etmektedir.
ÇOMÜ ve Kaleseramik, Yeşil Yerel Yönetim Binası için özgün mozaik projeleriyle sürdürülebilirliği sanata taşıyor.

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, ve Kaleseramik işbirliğiyle gerçekleştirilen Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmiştir. Projenin amacı, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın açık alanının kimliklendirme çalışmasını gerçekleştirmek ve bu süreçte sürdürülebilirlik ilkesini vurgulamaktır.

Projenin akademik yürütücüsü, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ÇASEM Müdürü olan Prof. Dr. Yeşim Zümrüt'tür. Ayrıca, proje ekibinde Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar da yer almaktadır.

Proje, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinin 2022-2023 eğitim öğretim yılında Prof. Yeşim Zümrüt danışmanlığında gerçekleştirdiği tasarımlar üzerine inşa edilmiştir. Bu tasarımlar arasında özellikle Yüksek Lisans öğrencisi Sedef Aslan'ın zeytin temasını işlediği proje, paydaşlar tarafından uygulanmak üzere seçilmiştir.

Projenin temel özelliği, Kaleseramik'in yer ve duvar karosu atıklarının kullanılarak 90 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan geri dönüşüm çalışmasıdır. Bu çalışma, sadece Çanakkale için değil, aynı zamanda dünya genelinde sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir.

Projenin uygulanması sürecinde, dokuz farklı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri, Seramik / Seramik ve Cam Bölümleri öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşacak çalışma ekipleri görev alacaktır. Proje süresince toplamda 96 tasarımcı, farklı takvimlerde 4 grup halinde yürütülecek mozaik çalıştaylarında yer alacaklardır.

İlk çalıştay, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımıyla 20-30 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Diğer çalıştaylar ise 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi içinde tamamlanması planlanmaktadır.

Çalıştayların sonucunda ortaya çıkacak mozaik eser, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası açık alanına Mayıs - Haziran 2024 tarihlerinde uygulanacaktır.

Bu proje, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi başta olmak üzere Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi dokuz farklı üniversitenin katılımını içermektedir. Bu işbirliği ile proje, sürdürülebilirlik ve sanatsal yaratıcılığın bir araya geldiği önemli bir örnek teşkil etmektedir.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir