Ulusal ve Uluslararası İşbirliği, MODEX 2023 Tatbikatı Çanakkale'de

GÜNDEM 18.09.2023 - 12:58, Güncelleme: 18.09.2023 - 12:58
 

Ulusal ve Uluslararası İşbirliği, MODEX 2023 Tatbikatı Çanakkale'de

MED EU MODEX 2023, 7 ülkenin katılımıyla Çanakkale'de gerçekleşiyor. Acil durum işbirliği ön planda!

Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan MED EU MODEX 2023 tatbikatı, uluslararası ekiplerin işbirliği ve koordinasyonunu artırmayı amaçlayan önemli bir etkinlik olacak. Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya gibi yedi ülkenin 170 personel ve 22 araçla katılım sağlayacağı bu büyük organizasyonda toplamda 2446 personel ve 202 araç bir araya gelecek. Tatbikatın ev sahibi ülke olarak Türkiye'nin seçilmesi, afet ve acil durumlarla başa çıkmada uluslararası işbirliği ve deneyim paylaşımının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu tatbikat, sağlık müdahaleleri, arama-kurtarma, tahliye, güvenlik, trafik düzenlemesi ve barınma faaliyetlerini içerecek. Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, MODEX 2023 saha tatbikatının gerçekleştirileceği alanlarda incelemelerde bulundu. Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu, Özel İdaresi Arkası ve Kipa Önünde kurulan tatbikat alanlarına yapılan ziyaretlerde, Vali AKTAŞ'a İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Türkiye UMKE Sorumlusu Serkan DEMİRCİ ve MODEX heyeti tarafından yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi. Vali İlhami AKTAŞ, tatbikatta görevli personellerle de bir araya gelerek, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Bu tatbikatın başarıyla tamamlanması, uluslararası acil durum müdahalelerindeki işbirliğinin önemini bir kez daha vurguluyor. AB Sivil Koruma Mekanizması başkanlığında DSÖ, Sağlık Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşecek olan MODEX 2023 Yılı Saha Tatbikatı, afet ve acil durumlara karşı daha etkili bir şekilde hazırlıklı olmayı hedefliyor. Çanakkale'de gerçekleşecek olan bu büyük organizasyonun başarılı geçmesi için katkıda bulunan herkese teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, tatbikata katılan tüm ekiplere başarılar diledi.
MED EU MODEX 2023, 7 ülkenin katılımıyla Çanakkale'de gerçekleşiyor. Acil durum işbirliği ön planda!

Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan MED EU MODEX 2023 tatbikatı, uluslararası ekiplerin işbirliği ve koordinasyonunu artırmayı amaçlayan önemli bir etkinlik olacak. Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya gibi yedi ülkenin 170 personel ve 22 araçla katılım sağlayacağı bu büyük organizasyonda toplamda 2446 personel ve 202 araç bir araya gelecek.

Tatbikatın ev sahibi ülke olarak Türkiye'nin seçilmesi, afet ve acil durumlarla başa çıkmada uluslararası işbirliği ve deneyim paylaşımının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu tatbikat, sağlık müdahaleleri, arama-kurtarma, tahliye, güvenlik, trafik düzenlemesi ve barınma faaliyetlerini içerecek.

Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, MODEX 2023 saha tatbikatının gerçekleştirileceği alanlarda incelemelerde bulundu. Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu, Özel İdaresi Arkası ve Kipa Önünde kurulan tatbikat alanlarına yapılan ziyaretlerde, Vali AKTAŞ'a İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Türkiye UMKE Sorumlusu Serkan DEMİRCİ ve MODEX heyeti tarafından yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.

Vali İlhami AKTAŞ, tatbikatta görevli personellerle de bir araya gelerek, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Bu tatbikatın başarıyla tamamlanması, uluslararası acil durum müdahalelerindeki işbirliğinin önemini bir kez daha vurguluyor.

AB Sivil Koruma Mekanizması başkanlığında DSÖ, Sağlık Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşecek olan MODEX 2023 Yılı Saha Tatbikatı, afet ve acil durumlara karşı daha etkili bir şekilde hazırlıklı olmayı hedefliyor. Çanakkale'de gerçekleşecek olan bu büyük organizasyonun başarılı geçmesi için katkıda bulunan herkese teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, tatbikata katılan tüm ekiplere başarılar diledi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir