Ayhan Gider'den Geyikli'deki Su Baskınına Yerinde İnceleme

GÜNDEM 08.09.2023 - 21:36, Güncelleme: 08.09.2023 - 21:36
 

Ayhan Gider'den Geyikli'deki Su Baskınına Yerinde İnceleme

Çanakkale'de yaşanan su baskını sonrası zararların telafisi için çalışmalar hız kesmeden sürerken Ayhan Gider de bölgede incelemelerde bulundu.

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, su baskınlarının yol açtığı zararı değerlendirmek üzere bir araya geldi. Gider, ayrıca Geyikli çevresindeki köyleri de ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Milletvekili Ayhan Gider, Geyikli Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptığı basın açıklamasında, su baskını sonucu etkilenen 7 köyde can kaybının yaşanmadığını ancak tarım arazileri ve konutlarda hasar meydana geldiğini ifade etti. Hasar tespit çalışmalarının ilgili kurumlar tarafından devam ettiğini belirten Gider, "Zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını en kısa sürede telafi edeceğiz. Her afet sonrası tekrar vurguluyoruz ki, sigorta yaptırılması çok önemlidir" dedi. Ayrıca, Gider "Konteyner Mahallesi" olarak bilinen bölgede, kalıcı konutların inşa edilmesi için çalışmalara başlanacağını duyurdu. Küresel ısınmanın etkilerine dikkat çeken Gider, yangınlar ve seller gibi doğal afetlerin ciddi tehditler oluşturduğunu belirtti. "Can kaybının olmaması büyük bir teselli kaynağıdır, ancak sel ve yangın gibi afetlerin ciddiyetini göz ardı etmemeliyiz. Bu tür felaketlerle aynı dönemde Yunanistan'da da karşı karşıya kaldık. Bu, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Umarım bu olaylar, çevreye daha duyarlı bir yaşam tarzı benimsememiz için bir ilham kaynağı olur ve gelecekte benzer felaketlerle karşılaşmayız" şeklinde konuştu. 
Çanakkale'de yaşanan su baskını sonrası zararların telafisi için çalışmalar hız kesmeden sürerken Ayhan Gider de bölgede incelemelerde bulundu.

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, su baskınlarının yol açtığı zararı değerlendirmek üzere bir araya geldi. Gider, ayrıca Geyikli çevresindeki köyleri de ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Milletvekili Ayhan Gider, Geyikli Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptığı basın açıklamasında, su baskını sonucu etkilenen 7 köyde can kaybının yaşanmadığını ancak tarım arazileri ve konutlarda hasar meydana geldiğini ifade etti.

Hasar tespit çalışmalarının ilgili kurumlar tarafından devam ettiğini belirten Gider, "Zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını en kısa sürede telafi edeceğiz. Her afet sonrası tekrar vurguluyoruz ki, sigorta yaptırılması çok önemlidir" dedi.

Ayrıca, Gider "Konteyner Mahallesi" olarak bilinen bölgede, kalıcı konutların inşa edilmesi için çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Küresel ısınmanın etkilerine dikkat çeken Gider, yangınlar ve seller gibi doğal afetlerin ciddi tehditler oluşturduğunu belirtti. "Can kaybının olmaması büyük bir teselli kaynağıdır, ancak sel ve yangın gibi afetlerin ciddiyetini göz ardı etmemeliyiz. Bu tür felaketlerle aynı dönemde Yunanistan'da da karşı karşıya kaldık. Bu, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Umarım bu olaylar, çevreye daha duyarlı bir yaşam tarzı benimsememiz için bir ilham kaynağı olur ve gelecekte benzer felaketlerle karşılaşmayız" şeklinde konuştu. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir