Kızılay'a Kan Bağışında Güvensizlik, Stokları Tehdit Ediyor

SAĞLIK 14.08.2023 - 00:11, Güncelleme: 14.08.2023 - 00:11
 

Kızılay'a Kan Bağışında Güvensizlik, Stokları Tehdit Ediyor

SES Çanakkale Şubesi, Kızılay'a duyulan güvensizliğin kan stoklarını kritik düzeye çektiğine dikkat çekiyor. Acil kan bağışı çağrısı yapıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale şubesi yapılan açıklamada sürekli kan bağışının önemine vurgu yaparak, Kızılay'a duyulan güvensizlik nedeniyle kan stoklarının tehlikeli seviyelere düştüğünü belirtti. SES'in açıklamasına göre, son dönemde Kızılay'a olan güvensizlik, kan bağışlarının ciddi bir azalmaya neden olduğunu ortaya koydu. Bu durum ise kan merkezlerindeki stokları kritik seviyelere çekti. Acil kan ihtiyacı olan hastalar dışında, hayati öneme sahip ameliyatların zamanında gerçekleştirilemediği, hatta bağışçı arayışının sosyal medya ve grup platformlarında çaresizlik içinde devam ettiği ifade edildi. Onkoloji, diyaliz ve yoğun bakım hastalarının dahi kan ihtiyaçlarının bağışlarla karşılandığına dikkat çekilen açıklamada, bazı durumlarda ise bağışlanan kanların Bölge Kan Merkezi'nden dönmesi sonucu ihtiyacın ancak günler sonra karşılanabildiği belirtildi. SES, Kızılay'ın 155 yıl önce insanlık, tarafsızlık, bağımsızlık gibi temel ilkelerle kurulduğunu ancak bu ilkelerden uzaklaşarak ticari bir yapıya dönüştüğünü ifade etti. Güvensizliğin deprem gibi kriz dönemlerinde çadır ve yiyecek gibi yardım malzemelerinin satılması, bağışlanan kanların ticari amaçla kullanılmasıyla arttığına dikkat çekti. Açıklamada, Kızılay'a olan güvensizliğin hiçbir dönemde bu kadar yüksek olmadığına dikkat çekilirken, kuruluşun eski güvenini yeniden kazanması gerektiği vurgulandı. Düzenli bağışçıların tekrar kazanılması ve toplum güveninin tesis edilmesi için acil önlemler alınması gerektiği belirtildi.   Çanakkale TV
SES Çanakkale Şubesi, Kızılay'a duyulan güvensizliğin kan stoklarını kritik düzeye çektiğine dikkat çekiyor. Acil kan bağışı çağrısı yapıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale şubesi yapılan açıklamada sürekli kan bağışının önemine vurgu yaparak, Kızılay'a duyulan güvensizlik nedeniyle kan stoklarının tehlikeli seviyelere düştüğünü belirtti.

SES'in açıklamasına göre, son dönemde Kızılay'a olan güvensizlik, kan bağışlarının ciddi bir azalmaya neden olduğunu ortaya koydu. Bu durum ise kan merkezlerindeki stokları kritik seviyelere çekti. Acil kan ihtiyacı olan hastalar dışında, hayati öneme sahip ameliyatların zamanında gerçekleştirilemediği, hatta bağışçı arayışının sosyal medya ve grup platformlarında çaresizlik içinde devam ettiği ifade edildi.

Onkoloji, diyaliz ve yoğun bakım hastalarının dahi kan ihtiyaçlarının bağışlarla karşılandığına dikkat çekilen açıklamada, bazı durumlarda ise bağışlanan kanların Bölge Kan Merkezi'nden dönmesi sonucu ihtiyacın ancak günler sonra karşılanabildiği belirtildi.

SES, Kızılay'ın 155 yıl önce insanlık, tarafsızlık, bağımsızlık gibi temel ilkelerle kurulduğunu ancak bu ilkelerden uzaklaşarak ticari bir yapıya dönüştüğünü ifade etti. Güvensizliğin deprem gibi kriz dönemlerinde çadır ve yiyecek gibi yardım malzemelerinin satılması, bağışlanan kanların ticari amaçla kullanılmasıyla arttığına dikkat çekti.

Açıklamada, Kızılay'a olan güvensizliğin hiçbir dönemde bu kadar yüksek olmadığına dikkat çekilirken, kuruluşun eski güvenini yeniden kazanması gerektiği vurgulandı. Düzenli bağışçıların tekrar kazanılması ve toplum güveninin tesis edilmesi için acil önlemler alınması gerektiği belirtildi.

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir