Biga TSO, Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi'ni Kurdu

09.08.2023 - 01:10, Güncelleme: 09.08.2023 - 01:10
 

Biga TSO, Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi'ni Kurdu

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi'ni kurarak ticari uyuşmazlıkları hızlı ve adil bir şekilde çözüme kavuşturuyor.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, ticari hayatın içinde ortaya çıkan anlaşmazlıkların çözümünde arabuluculuk ve tahkim yöntemlerini ön plana çıkararak önemli bir adım atmıştır. 08 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantının açılışında, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel'in katılımıyla bir araya gelen Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Doğan, "Ticaret hukuku, iş hukuku ve tüketici hukuku uyuşmazlıklarının mahkemeye taşınmadan, hızlı ve adil bir şekilde çözülmesi amacıyla 2023 yılı başında Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin kuruluş çalışmalarına başladık" dedi. Oda bünyesinde oluşturulan bu merkezin, tarafların sorunlarını daha etkili bir şekilde çözmelerine yardımcı olacağını vurgulayan Başkan Doğan, böylece zaman ve itibar kaybının da önüne geçilmiş olacağını ifade etti. Nisan ayına kadar süren çalışmaların ardından Biga TSO, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin Oda Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildiğini duyurdu. Bu merkezin kurulması için Baro ile eş güdümlü çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Doğan, 8 arabulucu avukatın başvurusunun sonucunda sözleşmelerin imzalandığını açıkladı. Başkan Doğan'ın açıklamalarının ardından Av.Arb. Veli Gök, Av.Arb. Tuğba Karagöz, Av.Arb. Arda Bozkurt, Av.Arb. Deniz Havuz, Av.Arb. Erhan Bitirim, Av.Arb. Merve Basmacı, Av. Arb. Berkay Girkin ve Av.Arb. Büşra Doğan, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin resmi olarak kurulmasını sağlayan sözleşmeyi imzaladı.    Çanakkale TV
Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi'ni kurarak ticari uyuşmazlıkları hızlı ve adil bir şekilde çözüme kavuşturuyor.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, ticari hayatın içinde ortaya çıkan anlaşmazlıkların çözümünde arabuluculuk ve tahkim yöntemlerini ön plana çıkararak önemli bir adım atmıştır. 08 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantının açılışında, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel'in katılımıyla bir araya gelen Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Doğan, "Ticaret hukuku, iş hukuku ve tüketici hukuku uyuşmazlıklarının mahkemeye taşınmadan, hızlı ve adil bir şekilde çözülmesi amacıyla 2023 yılı başında Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin kuruluş çalışmalarına başladık" dedi. Oda bünyesinde oluşturulan bu merkezin, tarafların sorunlarını daha etkili bir şekilde çözmelerine yardımcı olacağını vurgulayan Başkan Doğan, böylece zaman ve itibar kaybının da önüne geçilmiş olacağını ifade etti. Nisan ayına kadar süren çalışmaların ardından Biga TSO, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin Oda Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildiğini duyurdu. Bu merkezin kurulması için Baro ile eş güdümlü çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Doğan, 8 arabulucu avukatın başvurusunun sonucunda sözleşmelerin imzalandığını açıkladı. Başkan Doğan'ın açıklamalarının ardından Av.Arb. Veli Gök, Av.Arb. Tuğba Karagöz, Av.Arb. Arda Bozkurt, Av.Arb. Deniz Havuz, Av.Arb. Erhan Bitirim, Av.Arb. Merve Basmacı, Av. Arb. Berkay Girkin ve Av.Arb. Büşra Doğan, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin resmi olarak kurulmasını sağlayan sözleşmeyi imzaladı. 

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir