Kumköy Barajı Kurudu, Çanakkale'de Kuraklık Tehlikesi

04.08.2023 - 03:02, Güncelleme: 04.08.2023 - 03:02
 

Kumköy Barajı Kurudu, Çanakkale'de Kuraklık Tehlikesi

Çanakkale'nin Kumköy köyünde topraklarının verimliliğiyle bilinen baraj tamamen kurudu. Kuraklık tehdidi artıyor.

Kumköy köyünde yaşanan baraj kuruması, Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı topraklarının verimliliğiyle bilinen bir bölgede büyük bir endişe yaratmaktadır. Dronlarla kaydedilen görüntüler, bu felaketin vahametini gözler önüne sererek insanların yüreklerini burkuyor. Çanakkale genelinde kış aylarında beklenen yağışların düşmemesi, barajlardaki su seviyelerinin istenen noktaya ulaşamamasına neden olmuştur. Yetersiz yağışlar, barajlardaki su miktarının giderek azalmasına ve kuraklık riskinin artmasına yol açmıştır. Maalesef Kumköy köyündeki üreticilerin yıllardır kullandığı baraj da bu etkilerden nasibini almış ve tamamen kurumuştur. Gözlerine inanamayan köylüler, barajın yok oluşunu hüzünle izliyor. Verimli toprakları ve doğal güzellikleri ile ünlü olan Kumköy, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Barajın tamamen kuruması, tarım ve sulama faaliyetlerinin olumsuz etkilenmesine neden olacak, köy halkının geçim kaynaklarını riske sokacaktır.
Çanakkale'nin Kumköy köyünde topraklarının verimliliğiyle bilinen baraj tamamen kurudu. Kuraklık tehdidi artıyor.

Kumköy köyünde yaşanan baraj kuruması, Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı topraklarının verimliliğiyle bilinen bir bölgede büyük bir endişe yaratmaktadır. Dronlarla kaydedilen görüntüler, bu felaketin vahametini gözler önüne sererek insanların yüreklerini burkuyor.

Çanakkale genelinde kış aylarında beklenen yağışların düşmemesi, barajlardaki su seviyelerinin istenen noktaya ulaşamamasına neden olmuştur. Yetersiz yağışlar, barajlardaki su miktarının giderek azalmasına ve kuraklık riskinin artmasına yol açmıştır. Maalesef Kumköy köyündeki üreticilerin yıllardır kullandığı baraj da bu etkilerden nasibini almış ve tamamen kurumuştur. Gözlerine inanamayan köylüler, barajın yok oluşunu hüzünle izliyor.

Verimli toprakları ve doğal güzellikleri ile ünlü olan Kumköy, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Barajın tamamen kuruması, tarım ve sulama faaliyetlerinin olumsuz etkilenmesine neden olacak, köy halkının geçim kaynaklarını riske sokacaktır.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir