Devlet Sanatçısı Mehmet Ertürk Organ Bağışıyla Umut Oldu

SAĞLIK 23.07.2023 - 00:24, Güncelleme: 23.07.2023 - 00:31
 

Devlet Sanatçısı Mehmet Ertürk Organ Bağışıyla Umut Oldu

Mehmet Ertürk, beyin ölümü sonrasında organlarını bağışlayarak 5 hastaya umut oldu. Organ nakliyle hayatlar kurtulacak.

Beyin ölümü gerçekleşen devlet sanatçısı 66 yaşındaki Mehmet Ertürk, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde 2 günlük tedavi sürecinin ardından, organlarını bağışlama isteğini yerine getirmesiyle umut ışığı oldu. Mehmet Ertürk'ün organları, Bursa'da nakil bekleyen 5 hastaya umut olacak. Mehmet Ertürk'ün oğlu Ata Ertürk, babasının yaşarken kendisine yönelik dileği hakkında konuştu. Mehmet Ertürk, “Oğlum ben bir gün ölürsem benim organlarımı bağışla. Öldükten sonra toprak olup gideceğiz. Hiç olmazsa birilerini yaşatayım, ben de onunla birlikte yaşamaya devam edeyim." demişti. Ata Ertürk, babasının bu anlamlı isteğini yerine getirerek organlarını bağışladı. Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve hemşire Gönül Pınarcıoğlu, organ bağışı sürecini aileyle görüşerek başlatmışlardı. Mehmet Ertürk'ün vasiyeti üzerine, Bursa Acıbadem Hastanesi, iki böbreği ve karaciğeri, Bursa Uludağ Üniversite Hastanesi ise korneaları alarak nakil bekleyen hastalara yeni bir umut kapısı açacak.
Mehmet Ertürk, beyin ölümü sonrasında organlarını bağışlayarak 5 hastaya umut oldu. Organ nakliyle hayatlar kurtulacak.

Beyin ölümü gerçekleşen devlet sanatçısı 66 yaşındaki Mehmet Ertürk, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde 2 günlük tedavi sürecinin ardından, organlarını bağışlama isteğini yerine getirmesiyle umut ışığı oldu. Mehmet Ertürk'ün organları, Bursa'da nakil bekleyen 5 hastaya umut olacak.

Mehmet Ertürk'ün oğlu Ata Ertürk, babasının yaşarken kendisine yönelik dileği hakkında konuştu. Mehmet Ertürk, “Oğlum ben bir gün ölürsem benim organlarımı bağışla. Öldükten sonra toprak olup gideceğiz. Hiç olmazsa birilerini yaşatayım, ben de onunla birlikte yaşamaya devam edeyim." demişti. Ata Ertürk, babasının bu anlamlı isteğini yerine getirerek organlarını bağışladı.

Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve hemşire Gönül Pınarcıoğlu, organ bağışı sürecini aileyle görüşerek başlatmışlardı. Mehmet Ertürk'ün vasiyeti üzerine, Bursa Acıbadem Hastanesi, iki böbreği ve karaciğeri, Bursa Uludağ Üniversite Hastanesi ise korneaları alarak nakil bekleyen hastalara yeni bir umut kapısı açacak.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir