ÇOMÜ'de TYÇ Logosu Kullanımı Onaylandı

16.06.2023 - 21:20, Güncelleme: 16.06.2023 - 21:20
 

ÇOMÜ'de TYÇ Logosu Kullanımı Onaylandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde TYÇ logosu kullanımı onaylandı, nitelikli diplomalara uluslararası geçerlilik kazandırılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve davetlilerin katıldığı bir programda, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu konuşma yaptı. Programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'na TYÇ logo kullanımı yetki belgesi ve anı plaketi takdim etti. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, konuşmasına emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. TYÇ logosunu taşıyan diploma ve belgelerin yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında yüksek nitelik ve kalitenin işaretleyicisi olacağını vurguladı. Bu yıl ilk kez 40 üniversitenin diplomalarında TYÇ logosunun yer alacağını belirtti. TYÇ logosunun istihdam piyasasında yüksek nitelik ve kaliteyi ifade ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin diploma ve mezuniyet belgelerinde bu logonun kullanılacağını duyurdu. Logonun, diploma, sertifika veya belgede bulunmasının, programın kalite güvence süreçlerinin etkin bir şekilde işlediğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi'ne açık bir referans olduğunu belirtti ve yeterlilik erişim süreçlerinin güvenilir ve şeffaf olduğunu vurguladı. Bu gelişmelerin TYÇ logosuna sahip diplomaların hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitim kurumları ve işverenler tarafından talep edilen ve kabul gören yeterlilikler haline geleceğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversite adına diploma ve mezuniyet belgelerinde TYÇ logosunun kullanılması sürecine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti ve bu çalışmaların iyileştirilmesi, nitelik ve nicelik olarak artırılması için gereken çabaların devam ettiğini belirtti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde TYÇ logosu kullanımı onaylandı, nitelikli diplomalara uluslararası geçerlilik kazandırılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve davetlilerin katıldığı bir programda, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu konuşma yaptı.

Programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'na TYÇ logo kullanımı yetki belgesi ve anı plaketi takdim etti.

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, konuşmasına emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. TYÇ logosunu taşıyan diploma ve belgelerin yurt içi ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında yüksek nitelik ve kalitenin işaretleyicisi olacağını vurguladı. Bu yıl ilk kez 40 üniversitenin diplomalarında TYÇ logosunun yer alacağını belirtti.

TYÇ logosunun istihdam piyasasında yüksek nitelik ve kaliteyi ifade ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin diploma ve mezuniyet belgelerinde bu logonun kullanılacağını duyurdu. Logonun, diploma, sertifika veya belgede bulunmasının, programın kalite güvence süreçlerinin etkin bir şekilde işlediğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi'ne açık bir referans olduğunu belirtti ve yeterlilik erişim süreçlerinin güvenilir ve şeffaf olduğunu vurguladı. Bu gelişmelerin TYÇ logosuna sahip diplomaların hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitim kurumları ve işverenler tarafından talep edilen ve kabul gören yeterlilikler haline geleceğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversite adına diploma ve mezuniyet belgelerinde TYÇ logosunun kullanılması sürecine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti ve bu çalışmaların iyileştirilmesi, nitelik ve nicelik olarak artırılması için gereken çabaların devam ettiğini belirtti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir