Çanakkale Boğazı’nda karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları başladı

ASAYİŞ (HM) - Haber Merkezi | 26.08.2022 - 19:02, Güncelleme: 26.08.2022 - 12:20
 

Çanakkale Boğazı’nda karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları başladı

Çanakkale Boğazı’nda karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları başladı

Çanakkale Boğazı’nda karaya oturan kargo gemisi ‘Mona’ için kurtarma çalışması başlatıldı.Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde bulunan Akçansa Limanı’ndan İsrail’e seyir halinde olan ‘Mona’ isimli 100 metre boyunda ve 4 bin 783 groston ağırlığındaki kargo gemisi, liman önlerinde karaya oturdu. Gemi kaptanı durumu telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne bildirdi. Daha sonra bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait Kurtarma-3 römorkörü, KIYEM-1 botu ve kılavuz kaptan gönderildi.Karaya oturan kargo gemisinde ilk olarak römorkör eşliğinde bulunduğu bölgeden kurtarılacak daha sonra sörvey çalışması yapılıp, geminin sefere elverişli olup olmadığı incelenecek.
Çanakkale Boğazı’nda karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları başladı
Çanakkale Boğazı’nda karaya oturan kargo gemisi ‘Mona’ için kurtarma çalışması başlatıldı.
Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde bulunan Akçansa Limanı’ndan İsrail’e seyir halinde olan ‘Mona’ isimli 100 metre boyunda ve 4 bin 783 groston ağırlığındaki kargo gemisi, liman önlerinde karaya oturdu. Gemi kaptanı durumu telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne bildirdi. Daha sonra bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait Kurtarma-3 römorkörü, KIYEM-1 botu ve kılavuz kaptan gönderildi.
Karaya oturan kargo gemisinde ilk olarak römorkör eşliğinde bulunduğu bölgeden kurtarılacak daha sonra sörvey çalışması yapılıp, geminin sefere elverişli olup olmadığı incelenecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir