Hatime Ana camii açılışa hazır

GÜNDEM 26.01.2022 - 12:24, Güncelleme: 26.01.2022 - 12:24
 

Hatime Ana camii açılışa hazır

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı tamamlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi, 28 Ocak'taki resmi açılışa hazırlanıyor.

Yapımına 2019'da başlanan ve aynı anda 10 bin kişinin ibadetine imkan sunan cami, 6 minaresiyle de dikkati çekiyor. Toplamda 5 bin 244 metrekare alandan oluşan camide, taç kapı girişiyle vurgulanan iç avlu bulunuyor. Ana yapıda 2 bin metrekare bodrum kat, 2 bin 25 metrekare zemin kat, 762 metrekare mahfil katı ibadet alanı olarak önem kazanıyor. Camiye, 22 kubbe ile kare formunda tasarlanan avlu kısmına 3 farklı yönden açılan kapılarla ulaşılıyor. Bodrum katında tuvalet ve abdesthaneler, atölye alanları, çocuk oyun salonu, kütüphane, toplantı, derslik ve seminer odaları yer alan caminin oturum alanı 4 bin 800 metrekare, bahçe alanı 14 bin 200 metrekareden oluşuyor. 60 metrelik iki şerefeli 4 minare ile 55 metrelik tek şerefeli 2 minaresi bulunan cami, kentin en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı tamamlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camisi, 28 Ocak'taki resmi açılışa hazırlanıyor.

Yapımına 2019'da başlanan ve aynı anda 10 bin kişinin ibadetine imkan sunan cami, 6 minaresiyle de dikkati çekiyor. Toplamda 5 bin 244 metrekare alandan oluşan camide, taç kapı girişiyle vurgulanan iç avlu bulunuyor. Ana yapıda 2 bin metrekare bodrum kat, 2 bin 25 metrekare zemin kat, 762 metrekare mahfil katı ibadet alanı olarak önem kazanıyor. Camiye, 22 kubbe ile kare formunda tasarlanan avlu kısmına 3 farklı yönden açılan kapılarla ulaşılıyor. Bodrum katında tuvalet ve abdesthaneler, atölye alanları, çocuk oyun salonu, kütüphane, toplantı, derslik ve seminer odaları yer alan caminin oturum alanı 4 bin 800 metrekare, bahçe alanı 14 bin 200 metrekareden oluşuyor.

60 metrelik iki şerefeli 4 minare ile 55 metrelik tek şerefeli 2 minaresi bulunan cami, kentin en büyük ibadethanesi olma özelliğini taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir