109 2
109

Ezine’de Kırsal Kalkınma Toplantısı gerçekleştirildi

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2024 - 19:41, Güncelleme: 23.01.2024 - 20:05
 

Ezine’de Kırsal Kalkınma Toplantısı gerçekleştirildi

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde tarım sektörünün güçlenmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla, 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Şube, İlçe Müdürleri, Kooperatif ve Birlik Başkanları, Muhtarlar, teknik personel ve üreticiler katıldı.Toplantıda, ekonomik ve altyapı yatırımları ile bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi ve tarımsal üretici örgütlerinin derecelendirilmesi konuları masaya yatırıldı. Tarım sektöründe yaşanan güncel gelişmelerin ele alındığı, sektördeki paydaşların bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduğu toplantıda, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çiftçilere daha etkin destek sağlamak amacıyla tarım sektörünün geleceği üzerine stratejik planlamalar yapıldı. Eğitim toplantısında özellikle ekonomik ve altyapı yatırımları konusunda yapılacak destekler ele alındı. Çiftçilere yönelik bireysel sulama sistemlerinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi amacıyla sunulan desteklerin yanı sıra, tarımsal üretici örgütlerinin sürdürülebilirliği için derecelendirme çalışmalarına da vurgu yapıldı.
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde tarım sektörünün güçlenmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla, 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Şube, İlçe Müdürleri, Kooperatif ve Birlik Başkanları, Muhtarlar, teknik personel ve üreticiler katıldı.Toplantıda, ekonomik ve altyapı yatırımları ile bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi ve tarımsal üretici örgütlerinin derecelendirilmesi konuları masaya yatırıldı.

Tarım sektöründe yaşanan güncel gelişmelerin ele alındığı, sektördeki paydaşların bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduğu toplantıda, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çiftçilere daha etkin destek sağlamak amacıyla tarım sektörünün geleceği üzerine stratejik planlamalar yapıldı.

Eğitim toplantısında özellikle ekonomik ve altyapı yatırımları konusunda yapılacak destekler ele alındı. Çiftçilere yönelik bireysel sulama sistemlerinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi amacıyla sunulan desteklerin yanı sıra, tarımsal üretici örgütlerinin sürdürülebilirliği için derecelendirme çalışmalarına da vurgu yapıldı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir