Erdek Kapıdağ Zeytinyağı artık coğrafi işaretli ürünler arasında

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.05.2025 - 18:49, Güncelleme: 10.05.2025 - 15:35
 

Erdek Kapıdağ Zeytinyağı artık coğrafi işaretli ürünler arasında

Erdek Kapıdağ Zeytinyağı artık coğrafi işaretli ürünler arasında
Balıkesir’in Erdek ilçesinde üretilen Kapıdağ zeytinyağı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.Balıkesir Valiliği öncülüğünde düzenlenen tanıtım törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, ilçe protokolü, oda başkanları, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.Törende konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, bölgede 1 milyondan fazla zeytin ağacı bulunduğunu belirterek, "Sağladığı ekonomik katkının yanı sıra kültürel mirasımızın bir parçası durumuna gelmiş, bölgemizi değerli kılan, doğa ve bitki örtümüzün, yaşam döngümüzün, geleneklerimizin ve gelecek planlarımızın bir parçası olmuştur" dedi.Uz, 2024 yılı hasat döneminde bölgedeki üreticilerin 17 milyon kilo zeytin topladığını ve 2 milyon 750 bin kilo zeytinyağı elde edildiğini ifade ederek, "Erdek Ticaret Odamız için bölge zeytinyağına katma değer kazandırma hedefiyle çalışıyoruz. Coğrafi işaretin alınması, markalaşma yolunda önemli bir adımdır" diye konuştu.Bundan sonraki süreçte kalite standardını yükseltmek ve sektörel verimliliği artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Uz, coğrafi işaret başvurusundaki desteklerinden dolayı Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Türk Patent ve Marka Kurumu, Erdek Kaymakamlığı, belediye başkanlığı, ilçe tarım müdürlüğü, Marmarabirlik, ziraat odası ve üreticilere teşekkür etti.
Erdek Kapıdağ Zeytinyağı artık coğrafi işaretli ürünler arasında
Balıkesir’in Erdek ilçesinde üretilen Kapıdağ zeytinyağı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.
Balıkesir Valiliği öncülüğünde düzenlenen tanıtım törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, ilçe protokolü, oda başkanları, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, bölgede 1 milyondan fazla zeytin ağacı bulunduğunu belirterek, "Sağladığı ekonomik katkının yanı sıra kültürel mirasımızın bir parçası durumuna gelmiş, bölgemizi değerli kılan, doğa ve bitki örtümüzün, yaşam döngümüzün, geleneklerimizin ve gelecek planlarımızın bir parçası olmuştur" dedi.
Uz, 2024 yılı hasat döneminde bölgedeki üreticilerin 17 milyon kilo zeytin topladığını ve 2 milyon 750 bin kilo zeytinyağı elde edildiğini ifade ederek, "Erdek Ticaret Odamız için bölge zeytinyağına katma değer kazandırma hedefiyle çalışıyoruz. Coğrafi işaretin alınması, markalaşma yolunda önemli bir adımdır" diye konuştu.
Bundan sonraki süreçte kalite standardını yükseltmek ve sektörel verimliliği artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Uz, coğrafi işaret başvurusundaki desteklerinden dolayı Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Türk Patent ve Marka Kurumu, Erdek Kaymakamlığı, belediye başkanlığı, ilçe tarım müdürlüğü, Marmarabirlik, ziraat odası ve üreticilere teşekkür etti.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.