Enerjisa'dan Çanakkale'de Bal Ormanlarına Destek

TARIM 31.10.2023 - 15:12, Güncelleme: 31.10.2023 - 15:12
 

Enerjisa'dan Çanakkale'de Bal Ormanlarına Destek

Enerjisa Üretim, Çanakkale'de arıcılara fidan ve ekipman desteği sağlayarak bal ormanları oluşturuyor.

Enerjisa Üretim, Türkiye'nin önde gelen özel sektör elektrik üretim şirketi olarak, orman varlığına katkı sağlamak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarına odaklanıyor. Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Çanakkale Arıcılar Birliği ile iş birliği içinde yer alarak bal ormanı projelerine destek veriyor. Enerjisa Üretim, Çanakkale'de gerçekleştirdiği dikimlerle 2022 yılında oluşturulan 2 bal ormanına ek olarak 2023 sonuna kadar toplam 5 bal ormanı için fidan desteği sağlamayı hedefliyor. Şirket, arıcıların ihtiyaçlarını karşılamak adına isale hattından su havuzuna ve yol yapımından arı sağım makinalarına kadar alt yapı desteği sunuyor. Bununla birlikte, toplamda 150 adet 5 çerçeveli ve iki katlı yerli arılı kovanı arıcılar için bağışladı. Çanakkale Arıcılar Birliği üyesi 650 arıcıya ve çevre illerde bulunan yaklaşık 350 gezgin arıcıya bal ormanlarından faydalanma imkanı sunulacak. Toplamda bin arıcı ve ailelerinin bu projeden faydalanması hedeflenirken, en az 10 bin kovan arı sağımı ile 100 ton bal elde edilmesi amaçlanıyor. Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Evren Eynehan, "Enerjisa Üretim olarak bal ormanı projelerimiz kapsamında beşinci projemize odaklanıyoruz. Bugün burada, Akçansa gönüllüleriyle birlikteyiz. Arıcılık, biyoçeşitlilik açısından kritik bir konu. Şirket olarak bu konuya duyduğumuz sorumlulukla, Çanakkale Lavanta Yolu projemizle birlikte çalışıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği gibi paydaşlarımızla iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz," dedi. Proje kapsamında lavanta ve biberiye ekimi gerçekleştirildiğini vurgulayan Eynehan, arıların polenlemesi açısından bu adımların ne denli kritik olduğuna dikkat çekti. Orman yangınlarının bu önemi daha da artırdığını belirterek, şirketin arıcılar için kovan ve malzeme desteği sağladığını ve aynı zamanda arıcılık maskeleri ile uzmanlara yönelik gaz maskesi desteği sağladığını ifade etti. Enerjisa Üretim'in hedefi, Çanakkale'de toplam 21 adet bal ormanını tamamlamak ve doğal yaşamın korunmasına destek olmaktır. Şirket, sürdürülebilirlik vizyonuyla, doğaya ve yerel topluluklara katkı sağlamak adına çalışmalarına devam etmektedir.
Enerjisa Üretim, Çanakkale'de arıcılara fidan ve ekipman desteği sağlayarak bal ormanları oluşturuyor.

Enerjisa Üretim, Türkiye'nin önde gelen özel sektör elektrik üretim şirketi olarak, orman varlığına katkı sağlamak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarına odaklanıyor. Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Çanakkale Arıcılar Birliği ile iş birliği içinde yer alarak bal ormanı projelerine destek veriyor.

Enerjisa Üretim, Çanakkale'de gerçekleştirdiği dikimlerle 2022 yılında oluşturulan 2 bal ormanına ek olarak 2023 sonuna kadar toplam 5 bal ormanı için fidan desteği sağlamayı hedefliyor. Şirket, arıcıların ihtiyaçlarını karşılamak adına isale hattından su havuzuna ve yol yapımından arı sağım makinalarına kadar alt yapı desteği sunuyor. Bununla birlikte, toplamda 150 adet 5 çerçeveli ve iki katlı yerli arılı kovanı arıcılar için bağışladı.

Çanakkale Arıcılar Birliği üyesi 650 arıcıya ve çevre illerde bulunan yaklaşık 350 gezgin arıcıya bal ormanlarından faydalanma imkanı sunulacak. Toplamda bin arıcı ve ailelerinin bu projeden faydalanması hedeflenirken, en az 10 bin kovan arı sağımı ile 100 ton bal elde edilmesi amaçlanıyor.

Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Evren Eynehan, "Enerjisa Üretim olarak bal ormanı projelerimiz kapsamında beşinci projemize odaklanıyoruz. Bugün burada, Akçansa gönüllüleriyle birlikteyiz. Arıcılık, biyoçeşitlilik açısından kritik bir konu. Şirket olarak bu konuya duyduğumuz sorumlulukla, Çanakkale Lavanta Yolu projemizle birlikte çalışıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği gibi paydaşlarımızla iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz," dedi.

Proje kapsamında lavanta ve biberiye ekimi gerçekleştirildiğini vurgulayan Eynehan, arıların polenlemesi açısından bu adımların ne denli kritik olduğuna dikkat çekti. Orman yangınlarının bu önemi daha da artırdığını belirterek, şirketin arıcılar için kovan ve malzeme desteği sağladığını ve aynı zamanda arıcılık maskeleri ile uzmanlara yönelik gaz maskesi desteği sağladığını ifade etti.

Enerjisa Üretim'in hedefi, Çanakkale'de toplam 21 adet bal ormanını tamamlamak ve doğal yaşamın korunmasına destek olmaktır. Şirket, sürdürülebilirlik vizyonuyla, doğaya ve yerel topluluklara katkı sağlamak adına çalışmalarına devam etmektedir.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir