Çanakkale'de Uluslararası Tıbbi Saha Tatbikatı Başladı

19.09.2023 - 14:10, Güncelleme: 19.09.2023 - 14:10
 

Çanakkale'de Uluslararası Tıbbi Saha Tatbikatı Başladı

Sağlık Bakanlığı ve AFAD işbirliğiyle MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı başladı, uluslararası afet müdahalesi koordinasyonu test ediliyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Sağlık Bakanlığı ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı. Tatbikatın amacı, uluslararası afet ve acil durum ekiplerinin koordinasyonunu ve işbirliğini artırmak için sağlık müdahaleleri, arama-kurtarma, tahliye, güvenlik, trafik yönetimi ve barınma faaliyetleri gibi alanlarda deneyim ve eğitim paylaşımını sağlamaktır. Tatbikata Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya'dan 170 personel ve 22 araç katılmıştır. Toplamda 2,446 personel ve 202 araç, Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan MED EU MODEX 2023 tatbikatına katılmıştır. Kentin farklı bölgelerine Romanya, Portekiz, Polonya, Türkiye, AFAD ve UMKE tarafından sahra hastaneleri ve çadırlar kurularak tatbikatın altyapısı oluşturulmuştur. Senaryo gereği, patlama ve kazalar sonucu yaralananlar ile deprem enkazından kurtarılan afetzedeler, ambulanslarla sahra hastanelerine sevk edilmiş ve ilk müdahaleleri burada yapılmıştır. Ayrıca, bazı yaralılar kendi imkanlarıyla sahra hastanelerine ulaşmıştır. MED EU MODEX 2023 tatbikatı, uluslararası acil durum müdahale yeteneklerini geliştirmek ve koordinasyonu sağlamak adına önemli bir adım olarak göze çarpıyor. 
Sağlık Bakanlığı ve AFAD işbirliğiyle MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı başladı, uluslararası afet müdahalesi koordinasyonu test ediliyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Sağlık Bakanlığı ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı. Tatbikatın amacı, uluslararası afet ve acil durum ekiplerinin koordinasyonunu ve işbirliğini artırmak için sağlık müdahaleleri, arama-kurtarma, tahliye, güvenlik, trafik yönetimi ve barınma faaliyetleri gibi alanlarda deneyim ve eğitim paylaşımını sağlamaktır.

Tatbikata Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya'dan 170 personel ve 22 araç katılmıştır. Toplamda 2,446 personel ve 202 araç, Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan MED EU MODEX 2023 tatbikatına katılmıştır. Kentin farklı bölgelerine Romanya, Portekiz, Polonya, Türkiye, AFAD ve UMKE tarafından sahra hastaneleri ve çadırlar kurularak tatbikatın altyapısı oluşturulmuştur.

Senaryo gereği, patlama ve kazalar sonucu yaralananlar ile deprem enkazından kurtarılan afetzedeler, ambulanslarla sahra hastanelerine sevk edilmiş ve ilk müdahaleleri burada yapılmıştır. Ayrıca, bazı yaralılar kendi imkanlarıyla sahra hastanelerine ulaşmıştır. MED EU MODEX 2023 tatbikatı, uluslararası acil durum müdahale yeteneklerini geliştirmek ve koordinasyonu sağlamak adına önemli bir adım olarak göze çarpıyor. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir