109 2
109

Çanakkale Tarımı İçin Güç Birliği Toplantısı

TARIM 05.10.2023 - 15:50, Güncelleme: 05.10.2023 - 15:50
 

Çanakkale Tarımı İçin Güç Birliği Toplantısı

Çanakkale'de tarım ve orman sektörü için stratejik toplantı gerçekleşti, gelecek çalışmalar belirlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan'ın başkanlığında gerçekleşen İl Müdürlüğü toplantısında, İl Müdür Yardımcıları, Şube ve ilçe Müdürleri bir araya geldi. Toplantı, mevcut çalışmaların değerlendirilmesi ve gelecekte yapılacak işlerin planlanması amacıyla İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantının açılışında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale'nin çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bir il olduğunu vurguladı. Sebzeden meyveye, tarla ürünlerinden deniz ürünlerine kadar farklı alanlarda üretim yapıldığını belirtti. Türkarslan, bu zengin çeşitliliği değerlendirmek için tüm ekip olarak bir araya gelmelerinin önemine vurgu yaptı ve şunları söyledi: "Benim için bu deneyim çok değerli olacak. Hepinizin desteğiyle Çanakkale Tarımı adına başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Üreticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte güzel işlere imza atacağız." Toplantı sırasında çeşitli konular ele alındı. Çiftçi eğitim çalışmaları, doğal afetlerin etkileri ve bu konuda yapılacak çalışmalar, tarım sigortaları, tarımsal ürün planlaması çalışmaları, sektör bazlı denetimler, tarım arazilerinin daha etkin kullanımı için proje çalışmaları, gübre bayii denetimleri, Türkvet, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda aşılama çalışmaları, mera düzenlemeleri gibi konular değerlendirildi. Ayrıca, bu konularda yıl içinde yapılacak çalışmalar belirlendi. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım sektöründe daha verimli ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla bir araya gelerek önemli konuları ele aldı. Bu toplantının, Çanakkale'nin tarım ve orman alanlarındaki gelişimi için bir dönüm noktası olacağına inanılıyor.
Çanakkale'de tarım ve orman sektörü için stratejik toplantı gerçekleşti, gelecek çalışmalar belirlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan'ın başkanlığında gerçekleşen İl Müdürlüğü toplantısında, İl Müdür Yardımcıları, Şube ve ilçe Müdürleri bir araya geldi. Toplantı, mevcut çalışmaların değerlendirilmesi ve gelecekte yapılacak işlerin planlanması amacıyla İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantının açılışında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale'nin çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bir il olduğunu vurguladı. Sebzeden meyveye, tarla ürünlerinden deniz ürünlerine kadar farklı alanlarda üretim yapıldığını belirtti. Türkarslan, bu zengin çeşitliliği değerlendirmek için tüm ekip olarak bir araya gelmelerinin önemine vurgu yaptı ve şunları söyledi: "Benim için bu deneyim çok değerli olacak. Hepinizin desteğiyle Çanakkale Tarımı adına başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Üreticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte güzel işlere imza atacağız."

Toplantı sırasında çeşitli konular ele alındı. Çiftçi eğitim çalışmaları, doğal afetlerin etkileri ve bu konuda yapılacak çalışmalar, tarım sigortaları, tarımsal ürün planlaması çalışmaları, sektör bazlı denetimler, tarım arazilerinin daha etkin kullanımı için proje çalışmaları, gübre bayii denetimleri, Türkvet, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda aşılama çalışmaları, mera düzenlemeleri gibi konular değerlendirildi. Ayrıca, bu konularda yıl içinde yapılacak çalışmalar belirlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım sektöründe daha verimli ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla bir araya gelerek önemli konuları ele aldı. Bu toplantının, Çanakkale'nin tarım ve orman alanlarındaki gelişimi için bir dönüm noktası olacağına inanılıyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir