Troy Medya

ÇANAKKALE DE “KIZ KARDEŞİM PROJESİ” KAPSAMINDA EĞİTİM DÜZENLENDİ

TARIM 17.08.2022 - 10:30, Güncelleme: 17.08.2022 - 10:30
 

ÇANAKKALE DE “KIZ KARDEŞİM PROJESİ” KAPSAMINDA EĞİTİM DÜZENLENDİ

ÇANAKKALE DE “KIZ KARDEŞİM PROJESİ” KAPSAMINDA EĞİTİM DÜZENLENDİ

Kırsal alanda yaşayan ve kendi imkânlarıyla üretim yapan kadın üretici/girişimcilerin ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınların sosyo-ekonomik yönden güçlenmesine destek olmak, ekonomik hayata katılımlarını sağlamak; bu kapsamda bilgi, beceri ve yeteneklerinin artırılarak kamuoyu nezdinde farkındalık oluşturulması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca Cola Türkiye ortaklığında gerçekleştirilen "kız kardeşim" projesi kapsamında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim düzenlendi. Eğitim toplantısına; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, İl Müdür Yardımcısı Mehmet SEZER, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H. İbrahim BÜYÜKGAGA, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Kırsalda Kadın Eğitimleri Koordinatörleri Aslı ÇAVUŞ ve Ayşe BAYRAM, Habitat Derneği ve Coca Cola Türkiye Temsilcileri ile Eğiticiler, Teknik personel ve çok sayıda kadın üretici katıldı. Toplantının Açılış Konuşmasında İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ; Emeğin çok kıymetli bir değer olduğunu bilen ve bu yönde çalışmalarını sürdüren bir kurumuz. Bizim işimiz üretim ve üretirken eğitmek, eğitim vermek. Çok kaliteli üretim yapabilirsiniz ama bunu pazarlama şansınız yoksa ve o alt yapıya sahip değilseniz inanın ki hayal kırıklığına uğrarsınız. Bunun olmaması için bugün burada eğitimcilerimizin verecekleri eğitimler sayesinde bu eksikliğimizi gidermeyi amaçlıyoruz dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayınlar Dairesini Temsilen toplantıya katılan Kadın Eğitimleri Koordinatörü Aslı ÇAVUŞ konuşmasında; Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak kırsalda kadının güçlenmesine yönelik birçok faaliyette bulunduklarını, Üreten yetiştiren toprakla güneşle yağmurla hep bir olmuş kadınların tarımsal üretimin her daim bel kemiğini oluşturduğu, Kadınların kırsalda görünmez liderler ve tarımsal üretimin ana aktörleri arasında yer aldığını; Kız kardeşim projesi kapsamında 2021 yılında 10 ilde 523 kadına eğitim verildiği, 2022 yılında 10 ilde daha projenin yürütüldüğü; kadın üreticilerin ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınların sosyo-ekonomik yönden güçlenmesine destek olmak; gönüllü, lider, örnek kadın girişimcilerin desteği ile öne çıkan ürünlerin katma değerinin arttırılması, pazarlama ve markalaşma becerilerinin kazandırılmasını hedeflediklerini ifade etti.
ÇANAKKALE DE “KIZ KARDEŞİM PROJESİ” KAPSAMINDA EĞİTİM DÜZENLENDİ

Kırsal alanda yaşayan ve kendi imkânlarıyla üretim yapan kadın üretici/girişimcilerin ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınların sosyo-ekonomik yönden güçlenmesine destek olmak, ekonomik hayata katılımlarını sağlamak; bu kapsamda bilgi, beceri ve yeteneklerinin artırılarak kamuoyu nezdinde farkındalık oluşturulması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca Cola Türkiye ortaklığında gerçekleştirilen "kız kardeşim" projesi kapsamında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim düzenlendi.

Eğitim toplantısına; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, İl Müdür Yardımcısı Mehmet SEZER, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H. İbrahim BÜYÜKGAGA, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Kırsalda Kadın Eğitimleri Koordinatörleri Aslı ÇAVUŞ ve Ayşe BAYRAM, Habitat Derneği ve Coca Cola Türkiye Temsilcileri ile Eğiticiler, Teknik personel ve çok sayıda kadın üretici katıldı.

Toplantının Açılış Konuşmasında İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ; Emeğin çok kıymetli bir değer olduğunu bilen ve bu yönde çalışmalarını sürdüren bir kurumuz. Bizim işimiz üretim ve üretirken eğitmek, eğitim vermek. Çok kaliteli üretim yapabilirsiniz ama bunu pazarlama şansınız yoksa ve o alt yapıya sahip değilseniz inanın ki hayal kırıklığına uğrarsınız. Bunun olmaması için bugün burada eğitimcilerimizin verecekleri eğitimler sayesinde bu eksikliğimizi gidermeyi amaçlıyoruz dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayınlar Dairesini Temsilen toplantıya katılan Kadın Eğitimleri Koordinatörü Aslı ÇAVUŞ konuşmasında; Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak kırsalda kadının güçlenmesine yönelik birçok faaliyette bulunduklarını, Üreten yetiştiren toprakla güneşle yağmurla hep bir olmuş kadınların tarımsal üretimin her daim bel kemiğini oluşturduğu, Kadınların kırsalda görünmez liderler ve tarımsal üretimin ana aktörleri arasında yer aldığını; Kız kardeşim projesi kapsamında 2021 yılında 10 ilde 523 kadına eğitim verildiği, 2022 yılında 10 ilde daha projenin yürütüldüğü; kadın üreticilerin ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınların sosyo-ekonomik yönden güçlenmesine destek olmak; gönüllü, lider, örnek kadın girişimcilerin desteği ile öne çıkan ürünlerin katma değerinin arttırılması, pazarlama ve markalaşma becerilerinin kazandırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir