Çanakkale Boğazı'nda Tanker Arızası

ASAYİŞ 22.09.2023 - 11:31, Güncelleme: 22.09.2023 - 11:31
 

Çanakkale Boğazı'nda Tanker Arızası

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yaşayan "SAPPHO" adlı tanker, deniz trafiğini etkileyerek acil müdahale gerektirdi.

Çanakkale Boğazı'nda meydana gelen beklenmedik bir olay, deniz trafiğini etkileyen bir duruma yol açtı. İstanbul'dan Yunanistan'a gitmek üzere olan Liberya bayraklı 183 metre uzunluğundaki "SAPPHO" adlı tanker, Çanakkale Boğazı'nı geçerken Uzunburun açıklarında bir makine arızası yaşadı. Gemi kaptanı hemen durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne iletti. Olayın hemen ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne (KEGM) bağlı "Kurtarma-13" ve "Kurtarma-15" adlı römorkörler bölgeye sevk edildi. Bu acil müdahale ile geminin güvenliğinin sağlanması amaçlandı. Aynı zamanda, Çanakkale Boğazı'nı kullanacak diğer gemiler de yaşanan arızadan haberdar edildi ve geçici olarak gemi trafiği güneyden kuzeye doğru askıya alındı. Çanakkale Boğazı'ndaki bu olay, deniz trafiğinin düzenli ve güvenli bir şekilde sürdürülmesi açısından önemli bir hatırlatma niteliği taşıdı. Gemi arızalarının ne kadar ani ve beklenmedik olabileceğini gösterdi ve acil müdahale ekiplerinin bu tür durumlarla başa çıkma yeteneğini vurguladı. 
Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yaşayan "SAPPHO" adlı tanker, deniz trafiğini etkileyerek acil müdahale gerektirdi.

Çanakkale Boğazı'nda meydana gelen beklenmedik bir olay, deniz trafiğini etkileyen bir duruma yol açtı. İstanbul'dan Yunanistan'a gitmek üzere olan Liberya bayraklı 183 metre uzunluğundaki "SAPPHO" adlı tanker, Çanakkale Boğazı'nı geçerken Uzunburun açıklarında bir makine arızası yaşadı. Gemi kaptanı hemen durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne iletti.

Olayın hemen ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne (KEGM) bağlı "Kurtarma-13" ve "Kurtarma-15" adlı römorkörler bölgeye sevk edildi. Bu acil müdahale ile geminin güvenliğinin sağlanması amaçlandı. Aynı zamanda, Çanakkale Boğazı'nı kullanacak diğer gemiler de yaşanan arızadan haberdar edildi ve geçici olarak gemi trafiği güneyden kuzeye doğru askıya alındı.

Çanakkale Boğazı'ndaki bu olay, deniz trafiğinin düzenli ve güvenli bir şekilde sürdürülmesi açısından önemli bir hatırlatma niteliği taşıdı. Gemi arızalarının ne kadar ani ve beklenmedik olabileceğini gösterdi ve acil müdahale ekiplerinin bu tür durumlarla başa çıkma yeteneğini vurguladı. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir