8. Uluslararası Gelibolu Maratonu Büyük İlgi Gördü

GÜNDEM 25.09.2023 - 11:22, Güncelleme: 25.09.2023 - 11:22
 

8. Uluslararası Gelibolu Maratonu Büyük İlgi Gördü

Gelibolu Maratonu, Tarihi Yarımada'da 8. kez koşuldu, sporun ve birliğin zaferini kutladı!

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 8. kez düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, "2. Yüzyıla Omuz Omuza" sloganıyla büyük bir coşkuyla tamamlandı. Bu etkinlik, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bu önemli bölgeyi uluslararası sporcularla buluşturuyor. Maraton, 14 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 42K yarı maratonda erkekler kategorisinde birinci, 3 saat 34 dakika 01 saniyelik derecesiyle Ergün Arslan oldu. İkinci sırayı Ergün Kızılaslan alırken, üçüncülük Joao Theoto Junior'a gitti. Kadınlar kategorisinde ise birinci, 3 saat 27 dakika 40 saniyelik derecesiyle Maria Kolpakova oldu. İkinci sırayı Ekaterina Troshanova, üçüncü sırayı ise Süreyya Acar aldı. 21K yarı maratonda kadınlar kategorisinde birinci, 1 saat 38 dakika 58 saniyelik derecesiyle Gülten Zobu Çelik oldu. Nebahat Yılmaz ikinci, Semra Bulut ise üçüncü sırayı elde etti. Erkeklerde ise birinci, 1 saat 29 dakika 26 saniyelik derecesiyle Ümit Er oldu. İkinci sıra Batuhan Sağın'a, üçüncü sıra ise Metin Barış İlhan'a ait. 10K koşusunda kadınlar kategorisinde birinci, 39 dakika 08 saniyelik derecesiyle Özge Çolak oldu. Dilşah Kurt ikinci, Leyla Sapmaz ise üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde ise birinci, 34 dakika 35 saniyelik dereceyle Bedri Şimşek oldu. Mehmet Aydıngör ikinci, Aytaç Ege ise üçüncü sırayı elde etti. Gelibolu Maratonu, tarihi bir zeminde sporun ve uluslararası dayanışmanın bir araya geldiği muhteşem bir etkinlik olarak her yıl daha da büyümeye devam ediyor. Çanakkale'nin bu önemli tarihi mirası, sporun ve birlikte olmanın gücüyle daha fazla insanla buluşmaya devam edecek.
Gelibolu Maratonu, Tarihi Yarımada'da 8. kez koşuldu, sporun ve birliğin zaferini kutladı!

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 8. kez düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, "2. Yüzyıla Omuz Omuza" sloganıyla büyük bir coşkuyla tamamlandı. Bu etkinlik, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bu önemli bölgeyi uluslararası sporcularla buluşturuyor. Maraton, 14 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

42K yarı maratonda erkekler kategorisinde birinci, 3 saat 34 dakika 01 saniyelik derecesiyle Ergün Arslan oldu. İkinci sırayı Ergün Kızılaslan alırken, üçüncülük Joao Theoto Junior'a gitti. Kadınlar kategorisinde ise birinci, 3 saat 27 dakika 40 saniyelik derecesiyle Maria Kolpakova oldu. İkinci sırayı Ekaterina Troshanova, üçüncü sırayı ise Süreyya Acar aldı.

21K yarı maratonda kadınlar kategorisinde birinci, 1 saat 38 dakika 58 saniyelik derecesiyle Gülten Zobu Çelik oldu. Nebahat Yılmaz ikinci, Semra Bulut ise üçüncü sırayı elde etti. Erkeklerde ise birinci, 1 saat 29 dakika 26 saniyelik derecesiyle Ümit Er oldu. İkinci sıra Batuhan Sağın'a, üçüncü sıra ise Metin Barış İlhan'a ait.

10K koşusunda kadınlar kategorisinde birinci, 39 dakika 08 saniyelik derecesiyle Özge Çolak oldu. Dilşah Kurt ikinci, Leyla Sapmaz ise üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde ise birinci, 34 dakika 35 saniyelik dereceyle Bedri Şimşek oldu. Mehmet Aydıngör ikinci, Aytaç Ege ise üçüncü sırayı elde etti.

Gelibolu Maratonu, tarihi bir zeminde sporun ve uluslararası dayanışmanın bir araya geldiği muhteşem bir etkinlik olarak her yıl daha da büyümeye devam ediyor. Çanakkale'nin bu önemli tarihi mirası, sporun ve birlikte olmanın gücüyle daha fazla insanla buluşmaya devam edecek.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir