Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, 668. yıl dönümünde anıldı

(HM) - Haber Merkezi | 02.06.2022 - 23:59, Güncelleme: 02.06.2022 - 18:25
 

Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, 668. yıl dönümünde anıldı

Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, 668. yıl dönümünde anıldı

Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçişinin ve Gelibolu’nun Fethinin 668. yıl dönümünün kutlanması ve Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, Çanakkale´nin Gelibolu ilçesinde bulunan Ece Bey türbesinde gerçekleşen program ile anıldı.Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Karainebeyli köyünde bulunan Ece Bey türbesinde gerçekleşen anma programı Ece Bey’in mezarına buket sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Programda, 1354 yılında Gelibolu’nun fethinde Gazi Süleyman Paşa emrinde olan ve Eceabat ile Gelibolu’nun fethinde etkin bir rol oynayan Ece Bey’in biyografisi ve tarihteki önemini anlatıldı. Ardından Halk oyunları gösterisi ve mehteran takımı gösterisi gerçekleştirildi. Tören Ece Bey ve şehitler için Mevlid-i Şerif okunmasının ardından sona erdi.Programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, 668. yıl dönümünde anıldı
Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçişinin ve Gelibolu’nun Fethinin 668. yıl dönümünün kutlanması ve Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, Çanakkale´nin Gelibolu ilçesinde bulunan Ece Bey türbesinde gerçekleşen program ile anıldı.
Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Karainebeyli köyünde bulunan Ece Bey türbesinde gerçekleşen anma programı Ece Bey’in mezarına buket sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Programda, 1354 yılında Gelibolu’nun fethinde Gazi Süleyman Paşa emrinde olan ve Eceabat ile Gelibolu’nun fethinde etkin bir rol oynayan Ece Bey’in biyografisi ve tarihteki önemini anlatıldı. Ardından Halk oyunları gösterisi ve mehteran takımı gösterisi gerçekleştirildi. Tören Ece Bey ve şehitler için Mevlid-i Şerif okunmasının ardından sona erdi.
Programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir