Troy Medya

ELMA BAHÇELERİNDE BİYOLOJİK-BİYOTEKNİK MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

TARIM 28.04.2022 - 21:27, Güncelleme: 28.04.2022 - 21:27
 

ELMA BAHÇELERİNDE BİYOLOJİK-BİYOTEKNİK MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

ELMA BAHÇELERİNDE BİYOLOJİK-BİYOTEKNİK MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

Çanakkale'de elma bahçelerinde 2020 yılında başlayan elma iç kurduna karşı Biyolojik-Biyoteknik Mücadele projesi uygulamalarına devam ediliyor. Proje kapsamında İlimiz Lapseki ilçesine bağlı Sındal köyü üreticilerinden Halil PEKŞEN'e ait 45.000 m2 elma bahçesinde tarla günü düzenlendi.  Törene; Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal DOĞAN, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Ali KAÇAN, Şube Müdürleri,  teknik personeller, firma temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Törende bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ: "İlimiz tarımında elma üretimi önemli bir yere sahip. Elma iç kurdu zararı elma üretiminde verim ve kalitede olumsuz etki yapmaktadır. 2020 yılında Yapıldak köyünde başlattığımız bu projemiz sayesinde bahçelerdeki zarar oranı % 1'in altına düştüğünü gördük. Amacımız kimyasal mücadeleyi minimum düzeye çekip çevreyi ve insan sağlığını koruyan tedbirleri almaktır.  Proje kapsamında Lapseki İlçesinin Sındal, Kocaveli köylerinde ve Merkez Kumkale köyünde toplam 140.000 m2'lik alanda %100 Devlet destekli Merkez Yapıldak köyünde ise 72.000 m2'lik alanda %50 Devlet destekli olmak üzere toplamda 212.000 m2' lik alanda Biyolojik-Biyoteknik Mücadele projemizi uygulamaya devam edeceğiz. Başarıya ulaşabilmemiz için bu tip uygulamalarda toplu olarak hareket etmemiz gerekir. Projenin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
ELMA BAHÇELERİNDE BİYOLOJİK-BİYOTEKNİK MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

Çanakkale'de elma bahçelerinde 2020 yılında başlayan elma iç kurduna karşı Biyolojik-Biyoteknik Mücadele projesi uygulamalarına devam ediliyor. Proje kapsamında İlimiz Lapseki ilçesine bağlı Sındal köyü üreticilerinden Halil PEKŞEN'e ait 45.000 m2  elma bahçesinde tarla günü düzenlendi. 

Törene; Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal DOĞAN, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Ali KAÇAN, Şube Müdürleri,  teknik personeller, firma temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ: "İlimiz tarımında elma üretimi önemli bir yere sahip. Elma iç kurdu zararı elma üretiminde verim ve kalitede olumsuz etki yapmaktadır. 2020 yılında Yapıldak köyünde başlattığımız bu projemiz sayesinde bahçelerdeki zarar oranı % 1'in altına düştüğünü gördük. Amacımız kimyasal mücadeleyi minimum düzeye çekip çevreyi ve insan sağlığını koruyan tedbirleri almaktır. 

Proje kapsamında Lapseki İlçesinin Sındal, Kocaveli köylerinde ve Merkez Kumkale köyünde toplam 140.000 m2'lik alanda %100 Devlet destekli Merkez Yapıldak köyünde ise 72.000 m2'lik alanda %50 Devlet destekli olmak üzere toplamda 212.000 m2' lik alanda Biyolojik-Biyoteknik Mücadele projemizi uygulamaya devam edeceğiz. Başarıya ulaşabilmemiz için bu tip uygulamalarda toplu olarak hareket etmemiz gerekir. Projenin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir