Çanakkale’de, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak köpeklerini beslediler

(HM) - Haber Merkezi | 04.10.2021 - 22:43, Güncelleme: 04.10.2021 - 14:36
 

Çanakkale’de, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak köpeklerini beslediler

Çanakkale’de, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak köpeklerini beslediler

Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma timi (HAYDİ) ekiplerince, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak köpeklerine mama verildi.Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı köyünde sokak köpeklerinin korunup, beslendiği merkezde Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü ile Jandarma HAYDİ ekiplerince 150 kilogram mama dağıtıldı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan DKMP Çanakkale Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bu güne özel bir farkındalık oluşturmak için buradayız. Biz aslında her gün sokak hayvanlarının beslenmelerini takip ediyoruz. Bu hayvanlar bazen sahipsiz olarak tarif edilir ama aslında bunların bir sahibi var. Sahibi devletimiz. Sokak hayvanlarımız için kanun da çıkarılmış durumda. Bunların iş ve işleyişlerini takip ediyoruz. Polis ve Jandarma HAYDİ ekipleriyle koordineli çalışıyoruz. Belediyeler de desteklerini esirgemiyorlar bizden. Bugün de yemleme faaliyetini yapacağız” dedi.
Çanakkale’de, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sokak köpeklerini beslediler
Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma timi (HAYDİ) ekiplerince, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak köpeklerine mama verildi.
Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı köyünde sokak köpeklerinin korunup, beslendiği merkezde Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü ile Jandarma HAYDİ ekiplerince 150 kilogram mama dağıtıldı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan DKMP Çanakkale Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bu güne özel bir farkındalık oluşturmak için buradayız. Biz aslında her gün sokak hayvanlarının beslenmelerini takip ediyoruz. Bu hayvanlar bazen sahipsiz olarak tarif edilir ama aslında bunların bir sahibi var. Sahibi devletimiz. Sokak hayvanlarımız için kanun da çıkarılmış durumda. Bunların iş ve işleyişlerini takip ediyoruz. Polis ve Jandarma HAYDİ ekipleriyle koordineli çalışıyoruz. Belediyeler de desteklerini esirgemiyorlar bizden. Bugün de yemleme faaliyetini yapacağız” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir