109 2
109

Çanakkale ekibi zorlu görevi anlattı

GÜNDEM 07.08.2021 - 12:02, Güncelleme: 07.08.2021 - 12:02
 

Çanakkale ekibi zorlu görevi anlattı

Güney kıyılarda etkili olan ve bütün ülkeyi derin hüzne boğan yangınlarda söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken, Çanakkale’den göreve giden ekip zorlu şartları anlattı. Gökçeada ekibinin müdahale öyküsü, sosyal medyada binlerce beğeni aldı.

Yangınlara müdahale etmek için Çanakkale Gökçeada’dan Muğla’ya giden söndürme ekibi, zorlu görev şartlarını anlattı. Orman Bakanlığı tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda, ekip üyeleri yangından yangına nasıl koştuklarını, alevlerle nasıl mücadele verdiklerini paylaştı. Videoda konuşan ekip üyeleri, “Biz TİM olarak Çanakkale’den geliyoruz. Çanakkale Gökçeada işletmesinde çalışıyoruz. Buraya geldik, Ören’deyiz bugün. Dün akşamdan beri gördüğünüz tepede yangınla mücadele veriyoruz. Termik Santral de şu an karşımızda duruyor. Her ihtimale karşı soğutmamızı yaptık. Şu an hazır şekilde tim olarak bekliyoruz. İlk önce Milas’a geldik sonra Mazı köyünde mücadele ettik, köyün gençleri ve halkıyla. Hepsinden Allah razı olsun. Bize canla başla yardımcı oldular. Daha sonra tekrar Milas tarafında patlama yaptığı için oraya döndük. Orada büyük bir mücadele verdik, oranın da önünü kestik. Dün akşam haber gelince apar topar buraya geldik. Şimdi bu tepeyi koruma altına aldık. Şu anda soğutma çalışmalarını yapıyoruz. Tek arazözü konuşlandırdık buraya. Oradan arazözlerin hortumlarını toplayarak zirveye kadar taşıdık. Zirvede alevlerin önünü kestik. Daha sonra tek tek hortumları çözerek, soğutma yaparak aşağı doğru indik. Tahminim 50 tane hortum var. 1 hortum 25 metre. Aşağı yukarı 1,5 kilometre hortum serili orada, zirvede” dedi. Yangına müdahale ve zorlu şartların da gösterildiği video, sosyal medyada binlerce beğeni aldı.  
Güney kıyılarda etkili olan ve bütün ülkeyi derin hüzne boğan yangınlarda söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken, Çanakkale’den göreve giden ekip zorlu şartları anlattı. Gökçeada ekibinin müdahale öyküsü, sosyal medyada binlerce beğeni aldı.

Yangınlara müdahale etmek için Çanakkale Gökçeada’dan Muğla’ya giden söndürme ekibi, zorlu görev şartlarını anlattı. Orman Bakanlığı tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda, ekip üyeleri yangından yangına nasıl koştuklarını, alevlerle nasıl mücadele verdiklerini paylaştı. Videoda konuşan ekip üyeleri, “Biz TİM olarak Çanakkale’den geliyoruz. Çanakkale Gökçeada işletmesinde çalışıyoruz. Buraya geldik, Ören’deyiz bugün. Dün akşamdan beri gördüğünüz tepede yangınla mücadele veriyoruz. Termik Santral de şu an karşımızda duruyor. Her ihtimale karşı soğutmamızı yaptık. Şu an hazır şekilde tim olarak bekliyoruz. İlk önce Milas’a geldik sonra Mazı köyünde mücadele ettik, köyün gençleri ve halkıyla. Hepsinden Allah razı olsun. Bize canla başla yardımcı oldular. Daha sonra tekrar Milas tarafında patlama yaptığı için oraya döndük. Orada büyük bir mücadele verdik, oranın da önünü kestik. Dün akşam haber gelince apar topar buraya geldik. Şimdi bu tepeyi koruma altına aldık. Şu anda soğutma çalışmalarını yapıyoruz. Tek arazözü konuşlandırdık buraya. Oradan arazözlerin hortumlarını toplayarak zirveye kadar taşıdık. Zirvede alevlerin önünü kestik. Daha sonra tek tek hortumları çözerek, soğutma yaparak aşağı doğru indik. Tahminim 50 tane hortum var. 1 hortum 25 metre. Aşağı yukarı 1,5 kilometre hortum serili orada, zirvede” dedi.

Yangına müdahale ve zorlu şartların da gösterildiği video, sosyal medyada binlerce beğeni aldı.  

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir