Biga Tarım Fuarı’nda okçular ok attı

(HM) - Haber Merkezi | 04.10.2021 - 22:43, Güncelleme: 04.10.2021 - 11:27
 

Biga Tarım Fuarı’nda okçular ok attı

Biga Tarım Fuarı’nda okçular ok attı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde bu yıl 15. Gerçekleştirilen ‘Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’ büyük ilgi gördü. Fuara katılan vatandaşlar, 3 gün boyunca Kütahya’dan gelen okçularla birlikte ok attılar.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açılışı yapılan 15. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, bu sene de büyük ilgi gördü. Kütahya’dan gelen okçular, 3 gün boyunca vatandaşlarla beraber ok attı. Geleneksel Türk kıyafetleri ve okçuluğunun tanıtımı yapan Abdil Alhan yaptığı açıklamada, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın daveti üzerine fuara katıldıklarını söyleyerek, "Gayemez, geleneksel Türk okçuluğunu tanıtmak ve okçuluk düsturu gereği çevremizdeki insanlara yardım etmek. Fuarın başından bu yana farklı sosyal projeler yaptık. İnsanlara okçuluk ve tarihi konusunda bilgilendirmeler yaptık. Kültürümüzü tanıttık. Ok nedir, yay nedir, anlattık. Farklı oklarımız var bunların tanıtımlarını yaptık. İlk iki gün Kızılay ile ortak bir çalışma yaptık. Standımızda ücretli ok atışlarımız oluyor. Kızılay’a kan bağışı yapan vatandaşlarımızdan ok ücreti almadık. Geleneksel kıyafet giyerek fotoğraf çekilmek isteyenlerden gönüllerinden koptuğu kadar ücret alıyoruz. Bu ücretleri ihtiyaç sahiplerine aktarıyoruz. Veren el alan eli bilmeyecek. Kimse kimseye minnet duymayacak, borçlu kalmayacak. Düstur üzere çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz" dedi.
Biga Tarım Fuarı’nda okçular ok attı
Çanakkale’nin Biga ilçesinde bu yıl 15. Gerçekleştirilen ‘Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’ büyük ilgi gördü. Fuara katılan vatandaşlar, 3 gün boyunca Kütahya’dan gelen okçularla birlikte ok attılar.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açılışı yapılan 15. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, bu sene de büyük ilgi gördü. Kütahya’dan gelen okçular, 3 gün boyunca vatandaşlarla beraber ok attı. Geleneksel Türk kıyafetleri ve okçuluğunun tanıtımı yapan Abdil Alhan yaptığı açıklamada, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın daveti üzerine fuara katıldıklarını söyleyerek, "Gayemez, geleneksel Türk okçuluğunu tanıtmak ve okçuluk düsturu gereği çevremizdeki insanlara yardım etmek. Fuarın başından bu yana farklı sosyal projeler yaptık. İnsanlara okçuluk ve tarihi konusunda bilgilendirmeler yaptık. Kültürümüzü tanıttık. Ok nedir, yay nedir, anlattık. Farklı oklarımız var bunların tanıtımlarını yaptık. İlk iki gün Kızılay ile ortak bir çalışma yaptık. Standımızda ücretli ok atışlarımız oluyor. Kızılay’a kan bağışı yapan vatandaşlarımızdan ok ücreti almadık. Geleneksel kıyafet giyerek fotoğraf çekilmek isteyenlerden gönüllerinden koptuğu kadar ücret alıyoruz. Bu ücretleri ihtiyaç sahiplerine aktarıyoruz. Veren el alan eli bilmeyecek. Kimse kimseye minnet duymayacak, borçlu kalmayacak. Düstur üzere çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir