Turan'dan erken seçim yanıtı

SİYASET (HM) - Haber Merkezi | 07.06.2021 - 00:22, Güncelleme: 07.06.2021 - 00:24
 

Turan'dan erken seçim yanıtı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, katıldığı bir TV programında gündemi değerlendirdi. Erken seçim söylemlerine yanıt veren Turan, “CHP’nin dağıldığını herkes görüyor. Mevcut grup başkanvekillerinden adaylık isteyenler var. O yüzden ‘Seçim’ diyecek ki kendi pozisyonunu kollayabilsin, koruyabilsin” dedi.

Beyaz TV’de yayınlanan ‘7. Gün’ programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Pınar Işık Ardor’un sorularını yanıtladı. Erken seçim iddialarına değinen Turan, “Türkiye’de seçimler 5 yılda bir oluyor, Anayasa’nın amir hükmü gereğince. 5 yıllığına meşru olarak seçilmiş, görevinin başında olan bir hükümet var. Bir Başkan var. Muhalefetin düğmeye basarak anlık kararlarıyla strateji değiştirmeleriyle olacak bir iş değildir seçim. Dön dolaş aynı konular, Türkiye’ye zaman kayıpları. Ekonomiye, siyasete, vatandaşımıza, ülkemize hiçbir faydası yok. Özellikle CHP’den çok büyük kopuşlar var. Şu an anketler gösteriyor ki; CHP’nin bırakın oy arttırmasını oy kaybettiği bir gerçek. Muharrem İnce’nin ayrılması, Gaye Usluer’in ayrılması blok olarak, Mehmet Çelebi’nin ayrılması. Ana muhalefet olduğu için bir umut merkezi olması lazım. Dünyada böyle bir örnek yok. Muhalefetteyken oy kaybeden, ana muhalefetteyken kendi vekillerinin istifa ettiği bir örnek yok. CHP’nin dağıldığını herkes görüyor. Mevcut grup başkanvekillerinden adaylık isteyenler var. O yüzden ‘Seçim’ diyecek ki kendi pozisyonunu kollayabilsin, koruyabilsin. Azerbaycan’da, Kuzey Kıbrıs’ta, Türkiye en geniş hat içerisinde şu an. Böyle bir dönemde seçim istemenin kime ne faydası var? Askerimizin morale ihtiyacı var. Ekonominin büyümeye ihtiyacı var. Demokrasimizin gelişmeye ihtiyacı var. Tam iş yapma dönemi. Seçim isteyen Kılıçdaroğlu, daha birkaç ay önce, 8 Temmuz 2020, ‘Erken seçim istemenin anlamı yok’ diyor. ‘Anlamı yok’ diyen Kılıçdaroğlu’nun kendisi. Bu insanların kasetle işbaşına geldiğini, milletle bağlarının olmadığını herkes biliyor. Bu insanların tek bağı var; Başka başka mahfillerde kendilerine görev verilmesi” dedi.     Erken seçim tartışmalarının, ABD Başkanlık seçimlerinden sonra gündeme geldiğini de anımsatan Turan, “Biden göreve geldi. O göreve gelmeden sonra da ‘Türkiye’deki muhalefeti güçlendireceğiz’ dedi. Bunların ağzı, Biden ağzı, Macron ağzı. CHP’den ayrılan, Mustafa Sarıgül var biliyorsunuz, diyor ki; ‘ABD yönetimi Türkiye’de hangi muhalefet partilere para gönderiyor?’ Türkiye’de basın, eğer iktidarın lehine bir şey söylerse, ‘Havuz’ diye yaftalamıyor. Şu an bizim gündemimizi bir mafya esir alıyor. Oysa pozitif gündemimize baktığımızda, Filyos limanı, doğalgaz rezervleri vesaire. Türkiye’nin 10 yıl yetecek kadar rezervi oldu daha geçen gün. Biden’in açıklamasından sonra seçim kararını değiştiren, bir siyaset anlayışının kime ne faydası olabilir. Bunlar, Biden ağabeylerine, daha kazanması kesinleşmeden tebrik ettikleri ağabeylerine uyum sağlamak, söylem birliği yapmak için atılan adımlar. Biz hatıralarımızla beraber varız. Biz seçimle beraber gideriz, bizim vekilliğimiz biter, önemli değil. Mesele ülkenin ayağa kalkmasıdır. Ülkenin büyümesidir. Doğalgaz rezervi, ülkenin geleceği demektir. Masaya güçlü oturmak demektir. Tam bağımsızlık demektir” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, katıldığı bir TV programında gündemi değerlendirdi. Erken seçim söylemlerine yanıt veren Turan, “CHP’nin dağıldığını herkes görüyor. Mevcut grup başkanvekillerinden adaylık isteyenler var. O yüzden ‘Seçim’ diyecek ki kendi pozisyonunu kollayabilsin, koruyabilsin” dedi.

Beyaz TV’de yayınlanan ‘7. Gün’ programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Pınar Işık Ardor’un sorularını yanıtladı. Erken seçim iddialarına değinen Turan, “Türkiye’de seçimler 5 yılda bir oluyor, Anayasa’nın amir hükmü gereğince. 5 yıllığına meşru olarak seçilmiş, görevinin başında olan bir hükümet var. Bir Başkan var. Muhalefetin düğmeye basarak anlık kararlarıyla strateji değiştirmeleriyle olacak bir iş değildir seçim. Dön dolaş aynı konular, Türkiye’ye zaman kayıpları. Ekonomiye, siyasete, vatandaşımıza, ülkemize hiçbir faydası yok. Özellikle CHP’den çok büyük kopuşlar var. Şu an anketler gösteriyor ki; CHP’nin bırakın oy arttırmasını oy kaybettiği bir gerçek. Muharrem İnce’nin ayrılması, Gaye Usluer’in ayrılması blok olarak, Mehmet Çelebi’nin ayrılması. Ana muhalefet olduğu için bir umut merkezi olması lazım. Dünyada böyle bir örnek yok. Muhalefetteyken oy kaybeden, ana muhalefetteyken kendi vekillerinin istifa ettiği bir örnek yok. CHP’nin dağıldığını herkes görüyor. Mevcut grup başkanvekillerinden adaylık isteyenler var. O yüzden ‘Seçim’ diyecek ki kendi pozisyonunu kollayabilsin, koruyabilsin. Azerbaycan’da, Kuzey Kıbrıs’ta, Türkiye en geniş hat içerisinde şu an. Böyle bir dönemde seçim istemenin kime ne faydası var? Askerimizin morale ihtiyacı var. Ekonominin büyümeye ihtiyacı var. Demokrasimizin gelişmeye ihtiyacı var. Tam iş yapma dönemi. Seçim isteyen Kılıçdaroğlu, daha birkaç ay önce, 8 Temmuz 2020, ‘Erken seçim istemenin anlamı yok’ diyor. ‘Anlamı yok’ diyen Kılıçdaroğlu’nun kendisi. Bu insanların kasetle işbaşına geldiğini, milletle bağlarının olmadığını herkes biliyor. Bu insanların tek bağı var; Başka başka mahfillerde kendilerine görev verilmesi” dedi.

 

 

Erken seçim tartışmalarının, ABD Başkanlık seçimlerinden sonra gündeme geldiğini de anımsatan Turan, “Biden göreve geldi. O göreve gelmeden sonra da ‘Türkiye’deki muhalefeti güçlendireceğiz’ dedi. Bunların ağzı, Biden ağzı, Macron ağzı. CHP’den ayrılan, Mustafa Sarıgül var biliyorsunuz, diyor ki; ‘ABD yönetimi Türkiye’de hangi muhalefet partilere para gönderiyor?’ Türkiye’de basın, eğer iktidarın lehine bir şey söylerse, ‘Havuz’ diye yaftalamıyor. Şu an bizim gündemimizi bir mafya esir alıyor. Oysa pozitif gündemimize baktığımızda, Filyos limanı, doğalgaz rezervleri vesaire. Türkiye’nin 10 yıl yetecek kadar rezervi oldu daha geçen gün. Biden’in açıklamasından sonra seçim kararını değiştiren, bir siyaset anlayışının kime ne faydası olabilir. Bunlar, Biden ağabeylerine, daha kazanması kesinleşmeden tebrik ettikleri ağabeylerine uyum sağlamak, söylem birliği yapmak için atılan adımlar. Biz hatıralarımızla beraber varız. Biz seçimle beraber gideriz, bizim vekilliğimiz biter, önemli değil. Mesele ülkenin ayağa kalkmasıdır. Ülkenin büyümesidir. Doğalgaz rezervi, ülkenin geleceği demektir. Masaya güçlü oturmak demektir. Tam bağımsızlık demektir” diye konuştu.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir